Știri naționale

Știri naționale

Guvernul României a organizat, miercuri, un prânz de lucru oferit de premierul Viorica Dăncilă în onoarea președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. Întâlnirea s-a derulat exact în exact în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, în prezent Muzeu de Artă al României. În același loc, în urmă cu nici măcar un an, era depus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I al României.

Read more: SCANDALOS. Prânz de lucru organizat de Guvern, în onoarea președintelui Parlamentului European,...
Știri naționale

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care ispăşeşte o condamnare penală în Penitenciarul Rahova, a fost audiat miercuri în dosarul în care e suspectat că i-ar fi oferit două milioane de dolari în 2008 lui Bogdan Olteanu şi a afirmat în faţa judecătorului că a plătit suma respectivă pentru campania electorală a Partidului Naţional Liberal.

Read more: Sorin Ovidiu Vîntu, audiat din celula de la Rahova: Am dat două milioane de dolari pentru campania...
Știri naționale

Nici a doua selecție organizată de Ministerul Justiției, pentru numirea unui procuror șef la Direcția Națională Anticorupție, nu pare să se încheie cu un succes. Procedura s-a împotmolit în ultima etapă, după ce președintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA.

Read more: Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea privind numirea Adinei Florea la conducerea DNA
Știri naționale

Abia introdus în școli, manualul unic, intens criticat în ultimele luni, din cauza greșelilor numeroase apărute în cărțile tipărite pentru clasa a VI-a, ar putea dispărea din schemă.

Read more: Manualul unic, pe cale de dispariție. Prima schimbare la care se gândește noul ministru al Educației
Știri naționale

„Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” a anunţat, într-un comunicat de presă, finalizarea verificării similitudinii unor pasaje sau texte din tezele de doctorat susţinute în perioada 2011-2017, cu texte disponibile în format electronic din mediul on-line, precizând că va prezenta concluziile raportului conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

Read more: Una din trei lucrări de doctorat verificate la Academia de Poliție ar conține "chestiuni plagiate"
Știri naționale

Marius Constantin Budăi a fost propus ministru al Muncii. El a fost susținut de organizația PSD Botoșani, condusă de Doina Fedorovici. Noul ministru al Muncii și-a terminat facultatea la 36 de ani. El a scris pe contul său de Facebook că unul dintre motivele presupusului ”atac enorm împotriva României” ar fi ”gestionarea și direcționarea bugetului UE către zone prestabilite (ÎN NICIUN CAZ ROMÂNIA)”. Scenariul conspiraționist propus de Budăi (46 de ani) în cinci pași mai presupune și ”instaurarea unui guvern de coloratură tehnocrat în perspectiva preluării Președinției Consiliului UE”, precum și ”sădirea în percepția mass-media internațională a unei țări neguvernabile”.

 

Read more: Bugetar prin excelență, cu facultatea la 36 de ani, noul ministru al Muncii, Marius Budăi, face...
Știri naționale

Liviu Dragnea a declarat luni, referitor la dezvăluirile Rise Project privind partidele de vânătoare la care a participat, alături de şefii Tel Drum şi preşedinţi de organizaţii PSD, că ar trebui audiate şi animalele şi s-a întrebat retoric dacă aceste activităţi sunt infracţiuni.

 

Read more: #TeleormanLeaks Dragnea, despre partidele de vânătoare la care a participat alături de şefii Tel...
Știri naționale

Fostul premier Victor Ponta spune că nu a participat la partidele de vânătoare organizate în Teleorman, despre care a scris Rise Project. Ponta spune însă că, prin banii publici drenați prin Tel Drum, Dragnea și-a asigurat sprijinul baronilor locali.

Citește și: #TELEORMANLEAKS - Rise Project anunță o nouă anchetă și publică imagini de la o vânătoare la care a participat Dragnea, alături de lideri PSD și șefi de la Tel Drum

 

Read more: #TeleormanLeaks. Ponta, despre partidele de vânătoare ale lui Dragnea: „Seamănă cu ceea ce am...
Știri naționale

Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) a anunțat luni, într-un comunicat de presă, că miercuri va declanşa greva generală pe termen nelimitat. Informarea a venit la scurtă vreme după ce Metrorex a comunicat că Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment din 15 noiembrie, de la metrou.

Read more: Sindicaliștii de la metrou anunță că miercuri dimineață intră în GREVĂ GENERALĂ pe termen nelimitat