Știri naționale

Știri naționale

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție arată, în motivarea deciziei prin care Darius Vâlcov este condamnat la opt ani de închisoare, că probele administrate în sala de judecată ”relevă că infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare a banilor au fost dovedite dincolo de orice îndoială rezonabilă”.

Read more: Motivarea Înaltei Curți în dosarul Vâlcov:  "Infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare a...
Știri naționale

Direcția Națională Anticorupţie, prin serviciul teritorial Constanța, s-a autosesizat în cazul preotului Mădălin Iscaru, a cărui firmă a câștigat zeci de contracte în mai multe județe din țară, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, transmite Recorder.ro. De asemenea, a fost deschis un dosar și la Poliția Tulcea.

Read more: DNA s-a autosesizat în cazul preotului cu zeci de contracte câștigate prin PNDL
Știri naționale

Laura Codruţa Kovesi a obţinut, marți seară, 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European. Francois Bohnert s-a clasat pe locul al doilea, cu 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un singur vot.

Read more: Kovesi a obținut cele mai multe voturi în comisia CONT, în cursa pentru funcția de procuror-șef...
Știri naționale

Sătui să aştepte după statul român şi Compania Naţională de Investiţii, primarii mai multor localităţi din judeţele Braşov şi Sibiu au semnat o asociere, cu intenţia de a atrage împreună fonduri europene. Edilii pregătesc un master-plan estimat la 2 miliarde de euro, prin care să dezvolte regiunea în care se află şi să realizeze inclusiv o şosea de mare viteză care să lege cele două judeţe. Bazele acestei asociaţii, cu 33 de localităţi incluse, au fost puse luni, în prezența comisarului european pentru politici regionale, Corina Crețu.

Read more: 33 de primari se asociază ca să construiască o autostradă din fonduri europene şi să-şi dezvolte...
Știri naționale

DIICOT a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, un punct de vedere referitor la OUG 7/2019, prin care se aduc modificări legilor justiției, și anunță că Adunarea Generală a procurorilor Direcției a decis ca magistrații să protesteze, suspendându-și activitatea zilnic, timp de patru ore, în perioada 26 februarie - 8 martie.

Read more: Procurorii DIICOT anunță că întrerup activitatea, în semn de protest față de ordonanța pentru...
Știri naționale

Proteste fără precedent ale magistraților. Parchetele și instanțele din țară sunt nemulțumite de modificările făcute prin OUG la legile Justiției şi anunță, rând pe rând, că-și suspendă activitatea.

Read more: Magistraţii anunţă proteste şi întreruperea activităţii, nemulţumiţi de ordonanţa de modificare a...
Știri naționale

Direcţia Naţională Anticorupţie cere Autorităţii Electorale Permanente documentele privind modul în care Partidul Social Democrat a cheltuit banii primiţi de la stat în anii 2017 şi 2018.

Read more: DNA face verificări cu privire la cheltuielile făcute de PSD din banii primiţi de la stat
Știri naționale

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general al României, astfel încât la finalul lunii aprilie, când lui Augustin Lazăr îi expiră mandatul, să fie gata procedura și să poată fi numit noul șef al Parchetului General. Toader a făcut acest anunț joi, la finalul unei întâlniri avute la Parchetul General, la care nu a luat parte însă și Augustin Lazăr.

Read more: Tudorel Toader declanșează procedura de numire a unui nou procuror general
Știri naționale

Filosoful Mihai Şora avertizează că în curând "vom deveni provincie rusească", mesaj publicat pe Facebook după modificările aduse prin ordonanţa de urgenţă Legilor justiţiei, adoptate marţi de Guvern. „Nici disperarea, nici lehamitea, nici sila nu sunt constructive. Nu poţi clădi ceva solid şi viabil cu greaţă, din repulsie pentru cei aflaţi la putere. Nu poţi trăi cu lehamitea atârnată de gât. Aceea nu este viaţă (...) o dictatură nu apare ca o zână îmbujorată, bătând diafan în geam - toc-toc - "Bună dimineaţa. Sunt dictatura!. Dacă nu ne adunăm, om cu om, cât mai repede, vom deveni în curând provincie rusească. Şi nu, nu va fi ca în 1948, când aveam cizma bolşevică pe grumaz, când nu ştiam unii de alţii, când nu exista nicio sursă credibilă de informare, nici precedent în istorie.

 

Read more: Filosoful Mihai Şora: „Vom deveni în curând provincie rusească, dacă nu ne adunăm. Nu va fi ca în...
Știri naționale

Răzvan Cuc ar putea reveni la Ministerul Transporturilor, pe care l-a mai condus în mandatul Guvernului Tudose, în timp ce noua propunere a PSD pentru Ministerul Dezvoltării și funcția de vicepremier este Daniel Suciu.

Read more: Daniel Suciu și Răzvan Cuc, noile propuneri ale PSD pentru Dezvoltare și Transporturi. Dăncilă:...