Știri naționale

Știri naționale

Peste 55.000 de cazuri noi de cancer s-au înregistrat în România în perioada ianuarie-septembrie 2018, anunţă Centrul Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică, arătând că numărul bolnavilor a crescut cu aproape 13.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, transmite Mediafax. “În perioada ianuarie-septembrie 2018, s-au înregistrat 55.596 cazuri noi de cancer (incidenţa fiind de 380,3 %ooo locuitori) comparativ cu 42.883 cazuri noi de cancer (incidenţa fiind de 293,4 %ooo locuitori) în aceeaşi perioadă a anului 2017”, se arată într-un raport al Centrului Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică.

 

Read more: Centrul Național de Statistică în Sănătate Publică: 55 de mii de noi cazuri de cancer în primele 9...
Știri naționale

Procurorii au lansat un apel către populație, în speranța că vor primi sprijini pentru depistarea persoanei implicată în uciderea unui nou-născut al cărui trup a fost găsit pe o bandă de sortare a gunoiului, din județul Ilfov.

Read more: Detalii șocante din ancheta privind moartea bebelușului găsit la o stație de sortare a gunoiului....
Știri naționale

Înregistrări apărute în spațiul public, dintr-o ședință a DNA Oradea, aduce din nou în atenție practicile din unele zone ale Direcției Naționale Anticorupție. Parchetul General a început urmărirea penală.

Read more: Parchetul General a început urmărirea penală in rem după publicarea unor înregistrări în care...
Știri naționale

Klaus Iohannis va refuza cele mai "noi" propuneri ale premierului Viorica Dăncilă pentru Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor. Acesta ar fi al doilea refuz al șefului statului.

Read more: Klaus Iohannis a anunțat că nu-i va numi pe Vasilescu și Drăghici la Dezvoltare și Transporturi
Știri naționale

Administrația Prezidențială a anunțat joi, într-o informare de presă, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind vacantarea funcțiilor din Guvern deținute de Paul Stănescu și Lucian Șova.

Read more: Președintele a semnat decretele privind demisiile miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova
Știri naționale

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat joi că a înaintat premierului propunerea de înlocuire a şefului ANAF. La scurt timp după aceea a fost anunțat și numele celui care îl înlocuiește în funcție pe Ionuț Mișa.

Read more: Mihaela Triculescu îl înlocuiește pe Ionuț Mișa, la conducerea ANAF
Știri naționale

Consilier de Stat pe Educație din cadrul Administrației Prezidențiale, Ligia Deca, a anunțat, joi după-amiază, că președintele Klaus Iohannis a decis să retrimisă Parlamentului modificările aduse Legii educației.

Read more: Klaus Iohannis a retrimis în Parlament modificările la Legea educației, din cauza reducerii...
Știri naționale

Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, fiica principesei Ileana, mezina Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, s-a stins din viață. Arhiducesa avea 69 de ani și era unul dintre proprietarii Castelului Bran.

Read more: Castelul Bran: "Anunțăm cu profundă tristețe despărțirea de Alteța Sa Imperială și Regală,...