Știri naționale

Știri naționale

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.233 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 174 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Read more: Amenzi în cuantum de peste 10 milioane, aplicate în ultimele 24 de ore pentru încălcarea...
Știri naționale

Până astăzi, 30 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.017 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 262 de noi cazuri de îmbolnăvire. Totodată, până acum, 695 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În prezent, la secţiile de terapie intensivă din toată ţara sunt internaţi 221 de pacienţi.

Read more: Am trecut de 12.000 de cazuri de COVID-19 confirmate. Situaţia oficială din fiecare judeţ
Știri naționale

Senatul a respins, miercuri, ca în calitate de for decizional, proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. Inițiativa legislativă prevedea ca Ținutul Secuiesc să devină regiune autonomă cu personalitate juridică.

Read more: Senatul a respins proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc
Știri naționale

Numărul de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore pentru încălcarea ordonanţelor militare a atins un nou minim istoric pentru ultima perioadă, coborând sub 4.400, semn că fie românii au fost mai atenţi la completarea declaraţiilor sau mai responsabili privind ieşirile din case, fie poliţiştii au fost mai indulgenţi. Cert este că, în acelaşi interval de 24 de ore, în ţară au fost deschise şase dosare penale noi pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Read more: Am învăţat să ne ferim mai bine... Doar 4.318 amenzi date în ultimele 24 de ore pentru încălcarea...
Știri naționale

Până astăzi, 29 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.978 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.569 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 362 de noi cazuri de îmbolnăvire, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică în raportarea oficială de miercuri.

Read more: România se apropie de pragul de 12.000 de cazuri de COVID-19. Cum se prezintă situaţia în fiecare...
Știri naționale

Într-o conferință de presă organizată marți seară, președintle Klaus Iohannis a explicat că ridicarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei se va face treptat, iar relaxarea anunțată din 15 mai nu va însemna, nici pe departe, "o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o".

Read more: Numeroase restricții vor rămâne în vigoare după data de 15 mai. Klaus Iohannis: "Nu înseamnă o...
Știri naționale

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.221 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 169 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.631 de  persoane. Alte 22.406 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Read more: 4.400 de amenzi în ultimele 24 de ore pentru încălcarea ordonanţelor militare, cel mai mic număr...
Știri naționale

Până astăzi, 28 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.616 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 277 de noi cazuri de îmbolnăvire. Totodată, până acum, 650 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, iar în acest moment alţi 243 de români infectaţi sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă din ţară.

Read more: Bilanţ coronavirus: Numărul de cazuri din România a ajuns la 11.616. Situaţia judeţ cu judeţ
Știri naționale

Un tânăr din București a fost luat de mascați în urma unui live pe Facebook în care îi amenința pe polițiștii care au intervenit în ziua de Paște, în cartierul Rahova.

Read more: Un interlop din București a fost luat de "mascați" după ce i-a amenințat, într-un live pe...
Știri naționale

Patru dosare penale noi şi peste 5.400 de amenzi contravenţionale, acesta este bilanţul oficial din ultimele 24 de ore privind măsurile luate de forţele de ordine din România în cintextul stării de urgenţă. Un dosar penal a fost deschis în Prahova. În privinţa amenzilor pentru ieşirea din locuinţe fără motiv întemeiat sau fără acte, valoarea totală a sancşiunilor aplicate a depăşit 10 milioane de lei.

Read more: Continuă sancţiunile. Peste 5.400 de amenzi în ultimele 24 de ore pentru încălcarea restricţiei de...
Joomla SEF URLs by Artio