Vineri, 24 Noiembrie 2017
 

Știri naționale

Deocamdată autoritățile au probleme în a asigura necesarul de manuale pentru toți elevii, deși acest lucru este prevăzut de Legea educației. Dar asta nu le împiedică să se gândească mai departe, la momentul în care și manualele vor avea legea lor. Proiectul de act normativ ar urma să fie lansat în dezbatere publică chiar luna viitoare.

Un număr mare de pasageri tranzitează, în această perioadă Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", impunând măsuri suplimentare pentru reducerea timpului de așteptare.

Dumitru Dragomir, trimis în judecată în dosarul RCS&RDS

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 22 August 2017 16:34  |  Category: Știri naționale

dumitru dragomirDumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal şi fost parlamentar, a fost trimis în judecată, astăzi, de procurorii anticorupţie, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, în dosarul penal care vizează atribuirea în mod fraudulos a unui contract de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. "Mitică de la Ligă" este acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Romsilva anunţă scăderea volumului de tărieri ilegale de arbori

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 22 August 2017 14:03  |  Category: Știri naționale

ROMSILVAVolumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, a înregistrat o scădere de 25,75% în primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În primele șase luni ale acestui an s-au înregistrat 19.450 de metri cubi tăiați ilegal în pădurile de stat administrate de Regia, față de 26.193 de metri cubi tăiați ilegal în primul semestru al anului trecut, se arată într-un comunicat trimis astăzi de Romsilva, în care se precizează că valoarea pagubelor provocate de tăierile ilegale și pășunatul abuziv se ridică, în primul semestru, la 4,97 milioane de lei.

Procurorii DNA fac, marți dimineață, percheziții informatice în dosarul Tel Drum.

Deși cu o zi în urmă spunea că nu are motive să renunțe la funcție, Eugen Davidoiu, directorul Tarom, și-a înaintat demisia din funcție, luni dimineață.

Premierul a cerut Corpului de control să înceapă, de luni, verificări la Tarom și Compania Națională de Investiții. Măsura vine după ce, în ședința de Guvern de vineri, prim-ministrul i-a atras atenția ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, că este nemulțumit de activitatea acestuia și a punctat, printre altele, problemele de la Tarom, concretizate în pierderi de peste 100 de milioane de lei, în jumătate de an.

Fostul comisar Traian Berbeceanu a avut o reacție dură împotriva jurnaliștilor care au publicat imaginile de la nunta respectivă, la care a participat și la care printre invitați s-a aflat și Laura Codruța Kovesi, actuala șefă a DNA.

O nouă sesiune a Bacalaureatului are loc în perioada 21 august, 6 septembrie, la nivel național fiind așteptați să participe aproape 40.000 de absolvenți.

Ministerul de Finanțe a anunțat o nouă extragere în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, pentru desemnarea bonurilor câștigătoare emise în luna iulie.