Procurorii DNA Timișoara au anunțat, luni, că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

 

Anchetatorii au precizat că, în cursul acestei zile, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Procurorii au spus că vor oferi ulterior mai multe detalii legate de acest caz, dar presa centrală scrie că acțiunea vizează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, dar și mai mulți parlamentari PSD.

Potrivit surselor citate de Mediafax, este vorba despre Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă, deputat PSD de Caraş Severin.

La ieșirea de la DNA, Tripa a spus că are calitate de suspect.

Tot luni, președintele PSD Arad, Dorel Căprar, ar fi fost ridicat chiar din sediul partidului.

Aceleași surse spun că procurorii anchetează felul în care șeful DRPD Timișoara și alți directori i-ar fi constrâns pe angajați să solicite mită de la șoferii de camioane. Ei opreau o parte din bani, iar restul ar i ajuns la parlamentari pentru diverse favoruri, funcții etc. Taxele erau pretinse, se pare, șoferilor ale căror camioane nu corespundeau, în urma cântăririi. Conducătorii auto ar fi plătit în jur de 100 euro/transport.

Joomla SEF URLs by Artio