Un poliţist din Vaslui este obligat să plătească,  în solidar cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, daune morale unui hoț pe care l-a prins în flagrant.

Hotărârea a fost pronunțată de Tribunalul Vaslui. Instanța îl obligă pe Alexandru Mălăncuş, agent în cadrul Serviciului Rutier Vaslui, să îi achite lui Iulian Morariu, în solidar cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, daune morale în valoare de 1.000 de lei.

Hoţul prins în flagrant îi ceruse agentului suma de 100.000 de euro, pentru că polițistul i-ar fi stricat imaginea, scrie observator.tv. Și asta pentru că agentul l-ar fi legat pe individ cu cureaua de la pantaloni.

După ce a fost audiat la Poliţie, suspectul a fost fotografiat alături de poliţistul Alexandru Mălăncuş, iar imaginile cu acesta au fost, ulterior, publicate într-un ziar local, mai scrie sursa citată.

Gestul a fost considerat de suspect ca fiind un abuz, invocând că a fost prezentat ca un trofeu.

"Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1.000 de lei. Cu drept de a formula apel în termen de 30 de zile de la comunicare", se arată în hotărârea Tribunalului Vaslui, publicată pe portal.just.ro.

Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă.

Sursa foto: observator.tv

Joomla SEF URLs by Artio