Dan Emil Manolachi, fostul ofiţer de poliţie judiciară din Direcţia Naţională Anticorupţie acuzat de divulgarea de informaţii secrete din anchete în favoarea lui Liviu Dragnea, a fost condamnat, luni, la 8 ani de detenţie.

 

Poliţistul a fost găsit vinovat că a fotografiat o notă secretă emisă de Serviciul Român de Informaţii (SRI), care conţinea informaţii despre societatea Tel Drum, informează Adevărul, precizând că decizia instanţei este definitivă.

Dan Emil Manolachi a fost condamant la 4 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru altul, de foloase necuvenite. „În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 alin. 1, lit. b din Codul penal din 1969 contopeşte pedepsele de 4 ani închisoare şi 2 ani închisoare astfel stabilite cu pedeapsa de 7 ani închisoare, aplicată pentru infracţiunea de divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an închisoare, urmând ca, în final, inculpatul Manolachi Dan-Emil să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare”, se arată în minuta Instanţei Supreme, citată de Adevarul.

Dan Emil Manolachi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru că l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda, cercetat pentru trafic de influenţă, privind organizarea unui flagrant de către direcţie. Manolachi mai este condamnat definitiv într-un alt dosar: 5 ani de închisoare pentru divulgarea de informaţii secrete în cazul unor comisari de la Garda Financiară.

Citiți mai multe pe adevarul.ro.

Joomla SEF URLs by Artio