Guvernul României a organizat, miercuri, un prânz de lucru oferit de premierul Viorica Dăncilă în onoarea președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. Întâlnirea s-a derulat exact în exact în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, în prezent Muzeu de Artă al României. În același loc, în urmă cu nici măcar un an, era depus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I al României.

 

Ceremoniile din Sala Tronului a Palatului Regal de pe Calea Victoriei a fost unul dintre punctele centrale în programul funeraliilor organizate, în decembrie 2017, la trecerea în neființă a Regelui Mihai I. trupul neînsuflețit al fostului monarh al României a fost depus acolo, vreme de trei zile, între 14 și 16 decembrie, pentru ca toți cei care au dorit să-i aducă un ultim omagiu să o poată face.

regele mihai palatul regal inmormantare

După mai puțin de un an și cu nici două săptămâni înainte de Ziua Națională a României și celebrarea Centenarului Marii Uniri, Guvernul României a considerat nimerit să folosească aceeași sală pentru a găzdui un prânz de lucru oferit de premierul Viorica Dăncilă, în onoarea președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, potrivit comunicatului oficial al Executivului. Locul unde, în decembrie 2017, se afla sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I a fost ocupat, miercuri, de o masă la care s-au așezat, pe de-o parte, membrii Guvernului, iar de cealaltă parte președintele PE și membrii delegației care l-a însoțit la București.

Imagini de la întâlnirea din Sala Tronului au fost postate chiar pe site-ul oficial al Guvernului și pe canalul de YouTube al Executivului.

Foto: gov.ro, viva.ro

Joomla SEF URLs by Artio