Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, în deschiderea ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituţională a României. Premierul cere Curții Constituționale să  soluționeze "blocajul" despre care spune că a fost creat de preşedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

"Singura situaţie incertă în acest moment este creată de domnul Iohannis prin blocajul numirilor în două domenii importante, la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării. Cred că jocul politic trebuie să înceteze îna ceastă perioadă. Ne dorim să avem o Preşedinţie (a Consiliului UE - n.r.) de succes, iar acest lucru se poate face doar oferind legitimitate tuturor miniştrilor din Cabinet. De aceea astăzi am sesizat CCR pentru a soluţiona acest blocat creat de domnul preşedinte. Nu mi-am dorit acest lucru, nu îmi doresc acest lucru, dar interesul României este mai presus de o ambiţie, de interesul politic sau de o campanie electorală", a afirmat Viorica Dăncilă.

În urmă cu două zile, Iohannis a anunțat că încă e în lucru analiza privind numirile de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor și a susținut că PSD înlocuiește oameni slabi cu alții și mai slabi.

După declarațiile lui Dăncilă, președintele României este așteptat să iasă cu o replică, vineri după-amiază.

Joomla SEF URLs by Artio