Proiect pentru înlocuirea alocaţiei pentru copii cu bonuri valorice. Acestea ar putea fi utilizate doar pentru alimente şi rechizite

Written by Anca Visan Category: Știri naționale Created: Friday, 01 June 2018 15:00

alocatie scolariÎncercând să elimine situaţiile în care sumele din alocaţiile copiilor sunt folosite de părinţi pentru cumpărarea de ţigări sau băuturi alcoolice, parlamentarii români încearcă să implementeze un nou sistem, menit, în teorie, să garanteze că aceşti bani vor fi utilizaţi numai în interesul celor mici. Un deputat a propus un proiect de modificare legislativă prin care alocaţiile ar urma să fie transformate în bonuri valorice.

Iniţiativa prevede că aceste bonuri, întocmai celor de masă, vor putea fi folosite doar pentru achiziţionarea anumitor categorii de produse. Mai precis, deputatul ieşean Silviu Macovei propune ca, în locul banilor, statul să acorde bonuri, care să nu poată fi folosite decât pentru lucruri necesare copiilor: mâncare, rechizite şi haine, relatează Digi 24. Prevederea e într-un proiect de lege care va intra în dezbatere parlamentară.

Actul normativ introduce şi amenzi pentru părinţii care ar da aceste bonuri pentru alcool, ţigări şi cafea, mai notează sursa citată. Iniţiatorul speră că o asfel de lege va face ca, în famiile româneşti, copiii să fie mai bine hrăniţi şi îmbrăcaţi, iar cârciumile să fie mai puţin populate.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.