protest la spitalul universitarCorpul de Control al ministrului Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică fac verificări la Spitalul Universitar din Capitală, pentru a vedea modul în care sunt folosite fondurile alocate de Minister, după ce asistenţii şi infirmierii au protestat luni în faţa unităţii spitaliceşti şi s-au plâns de condiţiile de lucru şi de lipsa banilor pentru investiţii, în situaţia în care, de exemplu, spun ei, nu există dezinfectanţi, iar instrumentarul este spălat cu apă şi săpun lichid.

Surse din Ministerul Sănătăţii, citate de News.ro, au confirmat că a fost trimis Corpul de Control, pentru a verifica modul de cheltuire a banilor din buget. Ele au mai spus că oficial nu a existat nicio sesizare la Minister referitor o posibilă problemă de dotare a unităţii spitaliceşti cu materiale consumabile sau cu aparatură.

Mai mulți angajați ai Spitalului Universitar din Capitală au ieșit să protesteze, luni dimineață, după ce conducerea a pus salariaţii să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporuri. Oamenii spun însă că sunt nemulţumiţi și de condiţiile în care sunt nevoiţi să lucreze, relatează Digi 24. „Nemulţumirile principale sunt următorele: lipsa personalului, condiţiile inumane în care lucrăm, atât cei din blocul operator, cât şi colegii de pe secţie, lipsa materialelor, chiar dacă se spune, conducerea spune că aveţi, aveţi, aveţi, nu avem! Tot spitalul pică pe noi, efectiv. Riscurile pentru pacienţi... infecţiile asociate actului medical. Cumpără medicii, fac chetă să cumpere o găleată de Vinarom, instalatorii cumpără ce pot cum pot. Avem toalete în saloane unde se trage apa cu sârma, becurile sunt cumpărate de noi, salariaţii“, a declarat Mariana Luceanu, asistent anestezist la Spitalul Universitar.

Două dintre cadrele medicale care protestează, luni, la Universitar, au declarat că au intrat în greva foamei. „Nu pot să iau de la bolnavi şi nu pot să iau de la investiţii pentru vouchere de vacanţă“, spune, în replică la nemulțumiri, Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, care neagă existența unor lipsuri din materialele strict necesare.

Oamenii cer să fie făcute controale neanunțate, pentru că până acum au fost făcute controale anunțate și totul a ieșit în regulă, mai notează sursa citată.

Joomla SEF URLs by Artio