Încercând să își scape pielea, adjunctul de la poliția județului Olt și-ar fi mințit șeful atunci când a fost întrebat când a aflat despre dispariția Alexandrei. Informația apare în raportul Ministerului de Interne, prezentat și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Comisarul-șef Nicolae Alexe era la comandă în ziua dispariției Alexandrei, fata de 15 ani care a fost răpită de Gheorghe Dincă în Caracal, pentru că șeful IPJ Olt era în concediu. El ar fi trebuit să fie creierul operațiuilor de căutare și ar fi trebuit să ia niște decizii specifice, care sunt reglementate, în cazul dispariției unui minor.

În raportul Corpului de Control, care a fost trimis și la CSAT, scrie că Alexe l-a mințit pe superiorul lui în momentul în care șeful IPJ Olt s-a întors din concediu și l-a întrebat ce s-a întâmplat în ziua de joi. El i-a spus șefului său că a fost anunțat mult mai târziu de dispariția Alexandrei, deși orele sunt trecute foarte clar în raport. În ziua în care Alexandra suna la 112 pentru a anunța că a fost răpită, Nicolae Alexe a participat, între orele 11.00 și 13.00, la bilanțul poliției Potocoava, iar de la 13.00 la 16.00 a fost la o altă ședință de bilanț, în orașul Scornicești.

În acest interval, Alexe a fost sunat de polițiști din subordine de cel puțin cinci ori. Primul apel a fost la 11.44. Au urmat alte telefoane care îl anunțau că în județ a fost semnalată dispariția unei minore. La 15.30 a fost sunat chiar de purtătorul de cuvânt al inspectoratului, care îi semnala că jurnaliștii vor să știe mai multe despre dispariția Alexandrei.

Totuși, Alexe nu a luat atunci nicio măsură. A rămas până la finalul ședințelor de bilanț și abia la ora 20.00 a constituit punctul de comandă pentru dispariția de minori, la aproape șapte ore după apelurile Alexandrei la 112. În raportul Corpului de control al MAI se arată că, neluând aceste măsuri, comisarul a limitat posibilitatea implicării unui număr adecvat de polițiști specializați în cazuri de dispariție de minori. Nicolae Alexe este cercetat în prezent. El a fost demis din funcție de fostul ministru de Interne Nicolae Moga, vineri.
Sursa: Digi24.ro

Joomla SEF URLs by Artio