Comisia Europeană a anunţat că a fost notificată cu privire la acţiunea în instanţă a liderului PSD Liviu Dragnea şi precizează că va depune observaţiile într-un timp adecvat.

În răspunsul transmis la solicitarea Mediafax, Comisia Europeană subliniază, totodată, că independenţa OLAF şi a instanţelor. „Am fost înştiinţaţi de către Curte asupra acestei acţiuni legale [cazul T738/2018] şi acum o vom analiza. Respectăm atât independenţa OLAF, cât şi a instanţelor europene. Ca întotdeauna în astfel de proceduri, Comisia va depune observaţiile într-un interval adecvat de timp. Comisia nu va face comentarii în acest caz, pentru a respecta independenţa instanţelor europene”, precizează Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, într-un răspuns pentru agenția amintită.

Reacția vine după ce în spațiul public a apărut informația conform căreia pe site-ul Curţii Europene de Justiţie este înregistrată Dragnea vs. Comisie în data de 11 decembrie 2018, fără a fi furnizate însă detalii. Practic, Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană, încercând să obțină anularea raportului OLAF care a constatat frauda cu fonduri europene din cadrul dosarului Tel Drum, în care este anchetat și liderul PSD (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio