Încă de duminică seară, purtătorul de cuvânt al Guvernului a transmis o primă reacție oficială din partea Executivului, ca urmare a înregistrărilor apărute în spațiul public, realizate se pare în ședințe ale șefei DNA cu procurorii instituției. Și Inspecția Judiciară a anunțat o anchetă.

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat, duminică seară, că este ''îmbucurător'' anunțul făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind sesizarea inspecției judiciare ''în legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la solicitarea doamnei Laura Codruța Kovesi de a se ajunge la premierul Sorin Grindeanu'' (VEZI DETALII). ''Nu putem să avem nicio reacție directă la aceste înregistrări, important este să se dovedească dacă ele sunt sau nu autentice. Anunțul domnului ministru al Justiției este unul îmbucurător, exact asta trebuie să se întâmple. Autoritățile care au competențe să verifice aceste înregistrări, să vadă dacă ele sunt sau nu autentice. Dacă sunt autentice, care sunt efectele și ce ar trebui să urmeze. Autoritățile care au aceste competențe în acest domeniu vor face toate verificările. Eu nu pot face niciun fel de comentariu pe fond până când nu se dovedește dacă înregistrările sunt sau nu reale'', a declarat Alina Petrescu, duminică seara, la Antena 3.
Până la urmă s-a dovedit că nu a mai fost nevoie de solicitarea ministrului Justiției, pentru că Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate duminică seară și atribuite procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, a declarat luni pentru Agerpres că sesizarea a fost înregistrată la Direcția de Inspecție judiciară pentru procurori, care urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârșirea vreunei abateri disciplinare.

Joomla SEF URLs by Artio