Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
 

România va cumpăra sisteme de rachete Patriot

 | Created on Thursday, 20 April 2017 14:49  |  Category: Știri naționale

patriotȘeful Departamentului pentru armamente din Ministerul Apărării Naționale, secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică, alături de șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, au anunțat joi într-o conferință de presă că România intenționează să cumpere sisteme de rachete americane Patriot, informează Digi24. Programul de înzestrare cu sisteme Patriot va începe chiar anul acesta.

Patriot este un sistem de apărare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit în cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice şi de croazieră.
Decizia are o însemnătate strategică mare. Rusia a anunțat că va construi o rachetă balistică intercontintală care poate să transporte 16 focoase nucleare. A fost botezată Satan 2.
Anul trecut, pentru prima dată, un sistemul antiaerian Patriot a ajuns în România pentru exerciţii militare comune cu armata americană ce au avut loc la Capul Midia. Fiecare rachetă are o greutate de 350 de kilograme, poate să se deplaseze cu o viteză de 5000 de kilometri pe oră. Sistemul Patriot este dotat si cu un radar care poate să detecteze în timp record o rachetă trasă de inamic şi să reacţioneze la ameninţare în doar câteva secunde.