Programul de screeneing auditiv a fost extins, în luna decembrie, în maternitățile de stat din toată țara.

Toți copiii născuți în maternitățile de stat din România beneficiază, din această lună, de control auditiv gratuit, după ce programul-pilot de screening auditiv a fost extins la nivel național.

"Screeningul auzului la nou născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață. Pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme în vederea asigurării în timp util a tratamentului adecvat. În luna octombrie, din banii pe care i-am obținut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare județ să se realizeze screeningul auditiv. În luna următoare am început distribuirea echipamentelor, iar acum am început testarea gratuită a nou- născuților”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Programul de screening auditiv al MS este implementat în 186 de maternități și secții de terapie intensivă ce îngrijesc nou-născuți, dotate cu 286 de echipamente de testare auditivă. Programul a beneficiat, de la Ministerul Sănătății, de un buget de 2.550.000 lei.

În același timp, în perioada următoare, Ministerul Sănătății va demara o campanie de conștientizare și informare a publicului și cadrelor medicale privind necesitatea testării auzului la nou- născuți.

Joomla SEF URLs by Artio