Ministerul Sănătății a anunțat că secția AŢI a Spitalului Judeţean de Urgență Drobeta Turnu Severin a fost închisă, pe 3 mai, după ce, la finalul lunii aprilie 2019, au fost înregistrate patru cazuri de infecții nosocomiale cu Acinetobacter.

Unul dintre pacienți era purtător la momentul internării.

Cei patru pacienți au decedat din cauza afecțiunilor preexistente, au precizat reprezentanții MS.

"Conform raportului DSP Mehedinți, toți pacienții aveau afecțiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficiență renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficiență cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronșic efectuat  la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidențiată niciodată prezența Acinetobacter, neputându-se depista sursa de infecție,  Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu -Severin a decis închiderea temporară a activităţii sectorului septic al secţiei ATI, din după-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operaţiunilor de curățenie și dezinfecție a întregului sector septic", se arată în informarea transmisă de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a cerut Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să verifice modul în care Spitalul Județean a respectat procedurile în acest caz și a solicitat marți, după finalizarea activităţilor de dezinfecţie, Direcţia de Sănătate Publica Mehedinţi să se deplaseze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din secția de ATI. În funcție de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activității.

Foto: euroolteniainfo.com

Joomla SEF URLs by Artio