Colegiul Național de Informații, parte din Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) și aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI), urmează să fie desființat.

Mai multe surse din SRI au declarat, pentru stiripesurse.ro, că închiderea "este o chestiune de săptămâni", în acest moment activitatea Colegiului Naţional de Informații fiind suspendată.

Decizia de suspendare a activității, care va fi urmată de închiderea Colegiului, a fost generată de ancheta internă pe care conducerea ANIMV a declanşat-o după ce, în octombrie 2017, actualul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici (46 de ani), declara că are o diplomă de absolvire a Colegiului fără să fi trecut "nici măcar o dată" pe acolo, mai scrie sursa amintită.

În răspunsul primit de PressOne la Biroul de Presă al Academiei SRI, citat de stiripesurse.ro, se spune că lui Eugen Teodorovici îi va fi retrasă diploma de absolvire a Colegiului, ca urmare a respectivei anchete interne.

Surse din interiorul Serviciului susțin că Eugen Teodorovici nu este singurul politician care a obținut o diplomă de absolvire fără să fi trecut vreodată pe la Colegiul SRI.

Joomla SEF URLs by Artio