Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat, joi, că "toate programele guvernamentale implementate de PSD trebuie analizate."

 

"Start-Up Nation a contractat anul trecut două miliarde de lei, a primit la rectificare vreo 300 de mil de lei, are pentru anul viitor bani pentru derularea contractelor. Nu are cât trebuie. Dar, atât la Start-up Nation, cât și la celelalte programe trebuie să facem o evaluare pentru a vedea câți dintre acești bani folosiți s-au întors în economie cu supra-valoare și câți dintre ei au fost irosiți. Toate programele guvernamentale implementate de PSD trebuie analizate, să vedem dacă n-au fost doar proiecte pentru a finanța anumite structuri politice sau au fost proiecte pentru a ajuta economia”, a spus Cîțu, referindu-se la programul de încurajare a micilor afaceri, dar și la "Prima Casă".

Și ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri seară, la un post central de televiziune, că Start-Up Nation nu poate continua în forma în care a fost implementat. ”START-UP Nation, așa cum a fost el făcut de PSD este un program social, un program care nu poate să meargă mai departe în forma asta. Au dat drumul la acest program ca să dea niște bani clientelei de partid. Faptul că noi găsim la vanzare pe un site specializat de anunțuri peste 100 de afaceri din acest program înseamnă că avem un risc reputațional și acel program nu și-a atins ținta. Am decis să începem o serie de controale la toate aplicațiile Start-Up Nation depuse anul trecut, pentru că vrem să vedem pe ce a dat statul banul", a declarat acesta.

Joomla SEF URLs by Artio