Camera Deputaţilor a adoptat miercuri eliminarea supraaccizei la carburant, ceea ce va duce, în teorie cel puţin, la scăderea preţurilor la combustibili începând de la 1 ianuarie.

 

Supraacciza la carburanți fusese introdusă în 2014, scoasă la începutul lui 2017 și apoi reintrodusă, în toamna aceluiași an, cu o modificare a formulei de calcul, care nu s-a mai raportat la euro, ci la moneda naţională, ajungând undeva la 32 de bani pe litru, aminteşte România TV. Camera Deputaţilor a decis, miercuri, eliminarea ei. Măsura a fost lăudată de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. "Am reușit să eliminăm o măsură care a făcut viața amară multora dintre dumneavoastră. Astăzi a fost votul decisiv în plenul Camerei Deputaților. Cu majoritate de voturi, Camera a adoptat propunerea noastră legislativă de eliminare a supraaccizei la carburanți. Consecința va fi că, de la începutul anului viitor, benzina și motorina se vor ieftini. Așa cum s-au ieftinit și după prima eliminare a supraaccizei, în perioada ianuarie-august 2017. Este o măsură reparatorie, în respectul românilor. Măsură pentru creșterea încrederii cetătenilor în stat, pentru creșterea nivelului de trai și a economiei", a declarat Sighiartău, citat de RomâniaTV.

 

În schimb, fostul ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat că statul va pierde 4,5 miliarde de lei de la buget în urma acestei decizii, mai arată România TV.

Joomla SEF URLs by Artio