Sute de persoane din Bolintin, județul Giurgiu, au permise de conducere, deși nu știu să scrie și să citească. Unii dintre ei chiar au făcut accidente, iar Parchetul Tribunalului Giurgiu a deschis mai multe dosare penale, care trenează de mai bine de doi ani. Din rețeaua care dădea permise analfabeților ar face parte polițiști din cadrul Serviciului Permise Giurgiu și doi instructori care îi ajutau pe cei care dădeau șpagă să treacă examenul.

Majoritatea locuitorilor din Bolintin Vale știe că foarte mulți bolintineni au obținut permise de conducere ilegal, relevă un reportaj realizat de Digi 24. Unii spun că șpaga ar fi ajuns la 5.000 de euro, pentru obținerea carnetului de șofer.

Rețeaua care intermediază permise analfabeţilor ar exista de mai bine de cinci ani. Ea ar fi alcătuită din doi instructori auto, care fac legătura clienților cu polițiștii de la Serviciul Permise Giurgiu. Șpaga se împarte între aceștia. Veriga importantă în rețea este polițistul din sală, unde se dă proba scrisă. Un intermediar al acestei rețele a povestit pentru Digi24 că analfabeții erau băgați în sală la sfârșit. Polițistul trecea prin dreptul calculatorului candidatului, citea întrebarea, după care îi arăta din spate, pe degete, care e răspunsul corect. Poliția din Bolintin a refuzat să stea de vorbă cu reporterii.

Întreaga rețea a fost deconspirată în urma unor accidente rutiere în care au fost implicați acești analfabeți. La audieri, polițiștii din alte județe au observat că unii şoferi din Bolintin nu știu să scrie și să citească. Așa au fost obligați procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu să deschisă dosare penale, doar că ancheta trenează de doi ani, iar reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu refuză să explice de ce.

Citiți mai multe pe digi24.ro.

Joomla SEF URLs by Artio