Sute de persoane din Bolintin, județul Giurgiu, au permise de conducere, deși nu știu să scrie și să citească. O parte dintre ele au făcut accidente, iar Parchetul Tribunalului Giurgiu a deschis mai multe dosare penale, care trenează de mai bine de doi ani.

 

Din rețeaua care dădea permise analfabeților ar face parte polițiști din cadrul Serviciului Permise Giurgiu și doi instructori care îi ajutau pe cei care dădeau șpagă să treacă examenul, scrie Digi24. Potrivit sursei citate, mulți dintre locuitori știu că foarte mulți bolintineni au obținut permise de conducere ilegal.

Informațiile citate de Digi 24 arată că un analfabet din Bolintin Vale ar fi dat șpagă în jur de 5.000 de euro pentru a obține permisul de conducere ilegal.

Din rețea ar fi făcut parte și polițiști de la Permise, dar și doi instructori auto, iar totul a fost deconspirat în urma unor accidente rutiere în care ar fi fost implicați acești analfabeți. La audieri, polițiștii din alte județe au observat că unii şoferi din Bolintin nu știu să scrie și să citească și așa ar fi fost obligați procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu să deschisă dosare penale.

De-a lungul vremii, au fost mediatizate mai multe anchete declanșate în Giurgiu, pe acest subiect.

În vara lui 2016, de exemplu, procurorii DNA anunțau anchetarea şefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată. Procurorii îl acuzau că, în calitatea de ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar-şef şi şef al serviciului respectiv, a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (denunţător), astfel încât să faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane şi a intervenit sau a lăsat să se înţeleagă că va interveni în acest scop la poliţiştii examinatori din subordine.

Anterior, în calitate de examinator, ar fi acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru două persoane, iar pentru acest serviciu, în luna decembrie 2015, ar beneficiat de bunuri şi de servicii patrimoniale din partea instructorului în valoare de aproximativ 900 de lei.

În toamna anului trecut, un instructor auto în vârstă de 49 ani, din comuna Bolintin Deal, județul Giurgiu era vizat de o anchetă privind traficul de influență. Acesta ar fi fost prins în flagrant după ce ar fi primit suma de 300 de euro de la o persoană pentru a interveni pe lângă polițiștii examinatori din cadrul S.R.P.C.I.V. Giurgiu, în scopul promovării probei practice de traseu la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, anterior, instructorul auto i-ar fi pretins aceleiași persoane suma de 400 de euro, în același scop.

Joomla SEF URLs by Artio