Tatăl premierului Viorica Dăncilă s-a numărat printre infractorii de drept comun, condamnați și amnistiați prin decret, în epoca târzie a lui Nicolae Ceaușescu. Dezvăluirile au fost făcute de presa centrală, care compară acel act cu ordonanța de urgență pe care PSD o pregătește în prezent.

 

Recorder susține că informațiile provin de la persoane care erau apropiate, în vremea respectivă, familiei Vioricăi Dăncilă. Sursa citată scrie că tatăl Vioricăi Dăncilă, Filimon Nica (78 de ani), ar fi ispășit, în trecut, o condamnare la închisoare pentru comiterea unor infracțiuni de drept comun. Recorder mai scrie, însă, și că acesta a scăpat după numai o jumătate de an, datorită unui decret de amnistie și grațiere dat de Ceaușescu.

În momentul în care a fost arestat, Filimon Nica avea 45 de ani și era cadru activ în Armata Română. Lucra la intendență, la o unitate de radiolocație din comuna Berceni, de lângă Ploiești. Avea gradul de plutonier major și figura ca „responsabil” la un serviciu care se numea „gospodărie agrozootehnică”. În 1985, Parchetul l-a prins falsificând niște acte de gestiune prin care încerca să acopere o mică pagubă care îi era imputabilă: contravaloarea a 2,5 tone de nutrețuri, 5.400 de lei, în banii de atunci – echivalentul a două sau trei salarii.

Recorder prezintă pe larg cele petrecute atunci, reamintind că, astăzi, bărbatul ajuns a ajuns să trăiască la o margine mizerabilă a Ploieștiului (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio