Ministrul Mediului a anunțat că Executivul nu va introduce, în acest an, taxa auto pe mașinile second-hand. întrucât nu a fost găsită o formulă viabilă pentru aceasta. Costel Alexe a declarat că la nivelul instituției nu există nici măcar un draft de proiect în acest sens, ci numai niște variante de lucru.

 

Taxa auto pe prima înmatriculare a mașinilor second-hand importate a fost eliminată în 2007, fiind motivul pentru care Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement împotriva României. Până în prezent, autoritățile nu au găsit o formulă care să permită reintroducerea ei fără a atrage sancțiuni. "În opinia mea a fost o sarabandă a taxelor auto în România încă din 2007. Iar această sarabandă i-a costat exclusiv pe români. Banii luați prin taxe care au încălcat dreptul comunitar au ajuns înapoi la populație după foarte mulți ani. Cele 3-4-5 formule încercate, câte au fost, au intrat în gravă contradicție după cum a menționat și premierul cu directivele europene. Eu cred că o asemenea măsură trebuie gândită bine și întoarsă pe toate fețele. Trebuie să informam cetățenii că, până acum, nicio formulă nu a reușit, de aceea nu cred, cum a declarat și premierul, că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată", a spus, sâmbătă, ministrul Mediului, Costel Alexe, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta a completat că în momentul de față nu există, în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un draft de proiect despre o nouă posibilă taxă auto, ci doar drafturi de lucru, fie la Minister fie la Administrația Fondului de Mediu, "dar nu s-a făcut nimic concret în acest sens. Anul acesta cu siguranță excludem pentru că asta a fost decizia Executivului".

Joomla SEF URLs by Artio