Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că îl va numi pe fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, șef de Cabinet. Acesta a fost trimis în judecată de DIICOT, procurorii acuzându-l de sprijinirea unei grupări suspectate de evaziune fiscală, și a fost achitat în primă instanță. În prezent, procesul său, aflat pe rolul Instanței Supreme, este suspendat.

 

Marcel Vela a anunțat joi numirea fostului șef al BCCO Alba ca șef de cabinet al ministrului de Interne. "Propunerea domnului ministru Marcel Vela mă onorează și mă responsabilizează, în egală măsură!

Va fi nevoie de multă muncă și multă determinare. Și ne vom baza pe sprijinul tuturor profesioniștilor din Poliția Română!

Va fi bine!

Doamne ajută!" a fost mesajul publicat de Traian Berbeceanu pe pagina sa de Facebook, imediat după anunțul ministrului.

În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată de procurori. Procesul judecat acum la completul de 5 al Instanței Supreme a fost suspendat, în luna noiembrie. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu patru întrebări legate de aplicarea hotărârii Curții Constituționale privind completurile specializate de 3 judecători.

Între timp, Ioan Mureşan, fost procuror şef al DIICOT Alba, şi Nicolaie Ioan Cean, fost procuror în aceeaşi structură, au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare, pentru că ar fi săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

Joomla SEF URLs by Artio