Activităţi de control se desfăşoară, de luni, simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Acțiuni de acest fel au loc și în România. Totodată, luni după-amiază, polițiștii prahoveni derulează o acțiune similară pe raza locaității Blejoi.

Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri, în această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa. "În perioada 13 – 19 mai, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. Astfel, în cadrul acțiunii,  polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone", se arată în informarea transmisă de IGPR.

IJP Prahova a anunțat, tot luni, că o acțiune similară este derulată de polițiștii din județ pe raza localității Blejoi.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio