Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit în apropierea Aeroportului "Mihail Kogălniceanu"

Category: Știri naționale Created: Monday, 12 June 2017 12:26

Un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbușit luni dimineață, la aproximativ cinci kilometri de Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, de unde decolase pentru a efectua un zbor de antrenament.


Avionul s-a prăbușit la aproximativ 4,7 km de capătul pistei aeroportului. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, Elena Vîță, a declarat pentru Agerpres că procedurile de salvare sunt în plină desfășurare. Un elicopter militar s-a ridicat în aer și a pornit în căutarea pilotului care s-a catapultat.

UPDATE - Comunicatul MApN:

"Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.

Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană 'Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță' din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului 'Thracian Eagle 2017', care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene."

Foto: ziuaconstanta.ro

 

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.