Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Vine vacanța! Cum verifici dacă tabăra unde îți trimiți copilul este sigură

 | Created on Tuesday, 13 June 2017 12:43  |  Category: Știri naționale

Taberele care oferă copiilor și masa trebuie să fie autorizate sanitar veterinar pentru a putea funcționa în mod legal. Existența documentelor care atestă respectarea normelor în vigoare poate fi verificată on-line, de orice părinte.

Taberele școlare care dispun de spații și facilități adecvate pentru gătirea sau pregătirea mâncărurilor pentru a fi servite copiilor trebuie să se asigure că aceste spații și facilități îndeplinesc condițiile de igienă și sunt înregistrate sanitar veterinar ca unitate de alimentație publică de tipul cantină sau restaurant, scrie economica.net. Prin urmare, ele trebuie să se regăsească în lista publicată Autorității Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pe site-ul instituției, la rubrica unități de vânzare cu amănuntul.
Aici trebuie să selectaţi județul pe raza căruia se află tabăra respectivă, după care unități produse de origine animală înregistrate, lista de cantine sau restaurante, lista cu unități produse de origine non-animală înregistrată.
Foto cu caracter ilustrativ