Guvernul a anunțat, luni, cine sunt propunerile transmise de premierul Viorica Dăncilă preşedintelui Klaus Iohannis, pentru asigurarea interimatului la Transporturi și Ministerul Dezvoltării. Această soluție a fost aleasă după ce șeful statului a anunțat că va refuza să-i numească în funcții pe Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu (VEZI DETALII).

 

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, președintelui Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, se arată într-o informare emisă de Executiv.

”Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Guvernul își înțelege pe deplin responsabilitățile guvernării și cele ce decurg ca urmare a preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene. Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul ședințelor de Guvern, cât și în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor și asigurarea continuității activității. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor. Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale", se mai arată în comunicatul Guvernului.

Potrivit presei centrale, Klaus Iohannis ar fi avut o discuție cu premierul și ar fi de acord cu cele două propuneri.

Joomla SEF URLs by Artio