Adio, Facebook, dacă nu ai 16 ani! Cum pot fi obligați minorii să ceară acordul părinților, pentru a-și face conturi on-line

Written by Ioana POPA Category: Timp liber Created: Friday, 03 November 2017 13:02

Noile prevederi impuse de Comisia Europeană vor obliga toate site-urile să nu le mai permită copiilor să se înregistreze dacă nu au acordul părinților. Patronii afacerilor on-line sunt ameninţaţi cu amenzi usturătoare.

De anul viitor, administratorii vor trebui să ceară acord de la părinţi înainte să le permită minorilor care nu au împlinit încă 16 ani să le acceseze site-ul. Cine nu se respectă legea riscă amenzi de până la 20 milioane de euro, scrie digi24.ro.
În momentul de faţă, cele mai multe site-uri nu au niciun fel de protecţie pentru copii. În cel mai bun caz, un mesaj automat îi întreabă dacă sunt majori sau nu. Dai click pe "DA" şi îţi vezi de treabă. Dar specialiştii spun că soluţii există. „Poţi să îl obligi din momentul în care deschide contul să dea şi adresa de mail a părinţilor şi părinţii fie văd un raport digital, fie chiar să printeze un document pe care să-l trimită scanat", a explicat Bogdan Manolea, expert în tehnologie şi internet, pentru sursa citată.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.