Chuck Berry a murit. Legenda genului Rock'n'Roll avea 90 de ani

Written by Administrator Category: Timp liber Created: Sunday, 19 March 2017 12:38

chuck berryArtistul a decedat la vârsta de 90 de ani, acesta fiind găsit inconştient sâmbătă, 18 martie, în jurul orei prânzului, informează Poliția din comitatul Saint Charles.

În cariera sa longevivă, de peste 70 de ani, artistul a compus multe piese care vor rămâne în istorie. Printre acestea se numără "Johnnie B. Good", "Sweet Little Sixteen", "Roll Over Beethoven" şi "School Days", care sunt de multă devreme deja considerate nişte piese clasice ale genului.

Chuck Berry a primit în 1984 un premiu Grammy pentru întreaga carieră şi este unul dintre primii artişti care au primit un loc în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986.

Charles Edward Anderson „Chuck" Berry s-a născut în 18 octombrie 1926, în Saint Louis, Missouri, SUA. Compozitor, cântăreț și chitarist american, de origine afro-americană, Chuck Berry este considerat unul din pionierii și cei mai însemnați reprezentanți ai muzicii rock'n'roll.

Link Chuck Berry cântă împreună cu John Lennon piesa Johnny be Good

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.