afis infected rainINFECTED RAIN:
Lena - voce
Vova - bass
Seriy – chitară
Vidick - chitară
Eugene – tobe

IMG 0157Au fost la Ploiești, au fost aplaudați, au fost aclamați și au umplut Red Alert-ul. Cântă sub numele de INFECTED RAIN, iar pentru mulți dintre admiratori, asta înseamnă mai ales Lena, solista care i-a îngenunchiat în plin concert, pentru ca un minut mai târziu să îi facă să explodeze. Cu ea am stat de vorbă, ea ne-a povestit câte ceva despre trupă, dar ne-a și dezvăluit câteva dintre surprizele pe care trupa le pregătește pentru anul viitor.

„Suntem cinci tineri cu același vis, suntem Infected Rain din Republica Moldova. Am început să cântăm și să facem muzică din 2008 și am cântat foarte mult în România. Ne aflăm pentru prima dată în Ploiești, cu toate că am fost aproape, am cântat în București și în multe alte orașe și mai mici și mai mari. Sunt bucuroasă că am venit aici, îmi place să cunosc oameni noi și, cu toate că țara este foarte aproape și suntem vecini, îmi place să fiu oaspete pentru că toată lumea ne primește foarte bine, iar în România ne simțim ca acasă", a început solista.

Trupa se află în perioada de promovare a noului album, produs pe care fanii din România l-au așteptat cu sufletul la gură, lucru simțit și la Rockstadt Extreme Fest 2014.
„Suntem la sfârșitul unui mic turneu european pentru prezentarea unui nou album pe care l-am lansat cu câteva luni în urmă. Este al doilea album al nostru, se numește „Embrace Reality", iar primul se numește „Asylum". Nu pot să spun că un album e mai bun și altul e mai rău, sunt etape ale vieții și ale carierei noastre, iar „Embrace Reality" este o etapă mai nouă, care place multora. Fiecare este în stare să-și găsească o piesă preferată, fiecare este în stare să-și găsească o atmosferă a sa, care să-l atingă în suflet. Asta îmi place foarte mult, pentru că piesele sunt foarte diferite, dar, în același timp, desigur, în stilul nostru", ne-a mai spus Lena.

IMG 0140Totuși, ea se declară împotriva încadrării într-o categorie a muzicii lor.
„Nu-mi place să mă bag într-o cutie, să dau o definiție a stilului nostru. Eu cred că este metal, dar nu-mi place să-l caracterizez ca pe un stil anume. Cu toate că mulți numesc stilul nostru nu metal, alții alternative rock, fiecare e cu părerea lui, dar mie personal nu-mi place să îi dau o definiție. Vreau să mă simt liberă, să pot cânta cum vreau, în orice stil, în orice moment, în orice dispoziție. Pot să cânt și mai liric, pot să strig și ca un animal din pădure. Și vreau să mă simt liberă, să nu fiu pusă într-o categorie", a insistat Lena.

Cât despre mesajele pieselor și ale videolipurilor semnate Infected Rain, Lena spune: „Pentru noi mesajele sunt foarte importante, mai ales pentru mine pentru că eu scriu textele pieselor. Muzica o fac băieții, de fapt facem totul împreună. Dar, așa cum cuvintele fac parte din viața mea, din experiența mea, din emoțiile mele, încercăm să transmitem asta și prin videoclipuri, să transmitem ceva emoții, astfel încât fiecare - chiar acele persoane care nu știu limba engleză, pentru că noi cântăm în engleză - să primească un mesaj și prin video. Asta este foarte important pentru noi!"

„Și, apropo, voi dezvălui că în două săptămâni vom deschide filmarea noului videoclip pe care cred că îl vom lansa la începutul anului viitor, pentru o piesă din noul album", a adăugat ea.

Toată creația Infected Rain este realizată în Republica Moldova. „Totul îl facem acolo, și înregistrarea albumului, și mastering-ul, și videoclipurile. Ne place foarte mult să lucrăm cu Indigo Production, sunt foarte buni prieteni de-ai noștri care au făcut și ultimele trei videoclipuri ale noastre. Ne înțelegem din jumătate de cuvânt și ne simțim foarte aproape, lucru foarte important când faci ceva legat de artă", ne-a mai spus Lena.

Planurile de viitor sunt provocatoare: „Să cucerim lumea! Ca întotdeauna, să cântăm cât mai multe concerte. Plănuim un turneu foarte mare pentru primăvara anului 2015. Pentru acest an, mai cântăm în România încă trei concerte și atât, pentru că ne vom ocupa foarte serios de video. Vom reîncepe concertele în primăvară", ne-a dezvăluit ea.

Dincolo de cariera muzicală, solista este implicată în mai multe direcții artistice.
„Îmi place să mă implic în numeroase proiecte. Sunt hair&make up stylist și, în videoclipurile noastre, toate make-up-urile, lookurile, costumele, coafurile sunt făcute de mine".

Infected Rain a debutat pe 3 august 2008 într-un concert dedicat trupei Slayer, iar de atunci cei cinci tineri au urcat pe scene din întreaga Europă, dar și Rusia, atrăgând mii de fani.

VEZI AICI Cronica - INFECTED RAIN, Cap de craniu, Saddayah, Club Red Alert, Ploiești, 1 Nov 2014

AICI FOTO CONCERT INFECTED RAIN PLOIEȘTI 2014

 

Joomla SEF URLs by Artio