Marți, 12 Decembrie 2017
 

Timp liber

targ bunatati sinaiaLa început de iulie, de vineri 4 iulie până duminică 6 iulie, Târgul cu Bunătăți se adăpostește la umbra Parcului Dimitrie Ghica din Sinaia.

zilele prietenieiVara aceasta Bergenbier sărbătoreşte prietenia! Iar cum orice prietenie începe cu un Bergenbier şi apoi se dă mai departe, după debutul de la Iaşi, în acest weekwnd Zilele Prieteniei Bergenbier, ajung la Ploieşti.

agent 007Tehnici de identificare a minciunii, supravieţuirea în cazul unei curse cu focuri de armă, relaţii internaţionale, psihologie şi limbi străine se numără printre cursurile urmate de elevii şcolilor de spioni, arată un raport obţinut de o revistă germană.

trenDe la mijlocul acestei luni, CFR Călători lansează programul estival Trenurile Soarelui. Timp de trei luni, până la 15 septembrie, turiştii vor avea la dispoziţie mai multe trenuri care vor asigura legături directe spre şi dinspre litoral şi Delta Dunării.

pirateria-onlinePirateria este o problemă serioasă pentru companiile producătoare de conținut multimedia. Totuși, s-ar părea că cei care vizionează seriale sau filme, ascultă muzică sau citesc cărți fără să plătească ar putea scăpa basma-curată, mulțumită unei decizii a Curții Europene.

targ bunatati sinaiaDe vineri până luni (6-9 iunie 2014), în minivacanţă de Rusalii, Târgul cu Bunătăţi se deschide la Sinaia, în Parcul Dimitrie Ghica. La standurile producătorilor veţi găsi brânzeturile producătorilor din Fundata, Cristianu, Zagra, dar şi brânză maturata Sambrunia, unicat în România, adusă de Petru Miclos din Folt (HD), de la Asociaţia Humanitas, pâine de casă cu crusta crocantă şi cârnăciori, şunculiţe şi afumături de la Rupea.

vaya con diosVaya Con Dios revine la București, în „Farewell Tour", pe 5 octombrie, la Sala Palatului. Concertul din România a fost organizat la cererea numeroșilor admiratori ai artistei.

castorLa începutul secolului al XIX-lea, castorii au dispărut din România, dar și din cea mai mare parte a Europei, din cauza vânării excesive pentru blană și pentru castoreum, o substanță folosită în industria parfumurilor, dar și din cauza modificării habitatului. În acest an, camerele au filmat primele familii de castori care s-au întors în Delta Dunării.

ŞTIAŢI CĂ... Sunt o mulţime de alte lucruri pe care le poţi face cu orezul

Written by Administrator9  |  Created on Tuesday, 20 May 2014 18:42  |  Category: Timp liber

orez boabeOrezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, însă sunt o mulţime de alte lucruri pe care le faci cu orezul, în afara de mâncare.
Iată câteva exemple.

FOOD AND DRINK: Şerbet din flori de salcâm

Written by Administrator9  |  Created on Tuesday, 20 May 2014 18:12  |  Category: Timp liber

serbet flori de salcamUn şerbet, cu o aromă aparte, după o reţetă desprinsă din caietul bunicii.

SFATURI ŞI REMEDII NATURISTE: SALCÂMUL

Written by Administrator9  |  Created on Tuesday, 20 May 2014 17:59  |  Category: Timp liber

floare-de-salcamSalcâmul (Robinia pseudacacia) este un copac spinos care înfloreşte la sfârşitul primăverii şi la începutul verii. Pentru România salcâmul este unul dintre cei mai importanţi arbori, deşi această semnificaţie se trece de cele mai multe ori cu vederea. Pe lângă alte întrebuinţări (fixarea terenului, valorificarea lemnului, crearea de cordoane de protecţie, etc.) salcâmul prezintă valoare alimentară şi bioterapeutică. De la salcâm, aproape că numai florile se întrebuinţează în alimentaţie şi bioterapie.