Miercuri, 16 August 2017
 

Timp liber

pirateria-onlinePirateria este o problemă serioasă pentru companiile producătoare de conținut multimedia. Totuși, s-ar părea că cei care vizionează seriale sau filme, ascultă muzică sau citesc cărți fără să plătească ar putea scăpa basma-curată, mulțumită unei decizii a Curții Europene.

targ bunatati sinaiaDe vineri până luni (6-9 iunie 2014), în minivacanţă de Rusalii, Târgul cu Bunătăţi se deschide la Sinaia, în Parcul Dimitrie Ghica. La standurile producătorilor veţi găsi brânzeturile producătorilor din Fundata, Cristianu, Zagra, dar şi brânză maturata Sambrunia, unicat în România, adusă de Petru Miclos din Folt (HD), de la Asociaţia Humanitas, pâine de casă cu crusta crocantă şi cârnăciori, şunculiţe şi afumături de la Rupea.

vaya con diosVaya Con Dios revine la București, în „Farewell Tour", pe 5 octombrie, la Sala Palatului. Concertul din România a fost organizat la cererea numeroșilor admiratori ai artistei.

castorLa începutul secolului al XIX-lea, castorii au dispărut din România, dar și din cea mai mare parte a Europei, din cauza vânării excesive pentru blană și pentru castoreum, o substanță folosită în industria parfumurilor, dar și din cauza modificării habitatului. În acest an, camerele au filmat primele familii de castori care s-au întors în Delta Dunării.

ŞTIAŢI CĂ... Sunt o mulţime de alte lucruri pe care le poţi face cu orezul

Written by Administrator9  |  Created on Tuesday, 20 May 2014 18:42  |  Category: Timp liber

orez boabeOrezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, însă sunt o mulţime de alte lucruri pe care le faci cu orezul, în afara de mâncare.
Iată câteva exemple.

FOOD AND DRINK: Şerbet din flori de salcâm

Written by Administrator9  |  Created on Tuesday, 20 May 2014 18:12  |  Category: Timp liber

serbet flori de salcamUn şerbet, cu o aromă aparte, după o reţetă desprinsă din caietul bunicii.

SFATURI ŞI REMEDII NATURISTE: SALCÂMUL

Written by Administrator9  |  Created on Tuesday, 20 May 2014 17:59  |  Category: Timp liber

floare-de-salcamSalcâmul (Robinia pseudacacia) este un copac spinos care înfloreşte la sfârşitul primăverii şi la începutul verii. Pentru România salcâmul este unul dintre cei mai importanţi arbori, deşi această semnificaţie se trece de cele mai multe ori cu vederea. Pe lângă alte întrebuinţări (fixarea terenului, valorificarea lemnului, crearea de cordoane de protecţie, etc.) salcâmul prezintă valoare alimentară şi bioterapeutică. De la salcâm, aproape că numai florile se întrebuinţează în alimentaţie şi bioterapie.

datorii creanteUn studiu implementat de iVox și coordonat de către antropologul Vintilă Mihăilescu, realizat la solicitarea KRUK România, arată comportamentul și stările emoționale pe care le produc datoriile acumulate.

METEO: VREMEA se încălzeşte, dar continuă să fie uşor instabilă

Written by Administrator9  |  Created on Monday, 19 May 2014 19:13  |  Category: Timp liber

meteoMarţi, vremea va continua să se încălzească uşor şi va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza şi noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.

FAMILIE: Cum alegi bicicleta pentru copilul tău

Written by Administrator9  |  Created on Monday, 19 May 2014 18:37  |  Category: Timp liber

copil si bicicletaEste posibil ca alegerea unei biciclete pentru micutul tău să fie una dintre cele mai bune decizii pe care le iei pentru el. Totuşi, ştim că plimbarea pe bicicletă înseamnă poftă de viaţă, sănătate, veselie şi coordonare pentru copii, dar şi o mulţime de griji şi întrebări pentru părinţi. Cum aleg o bicicletă potrivită pentru cel mic? Există riscuri de accidentare? Este prea mic să îţi ţină echilibrul pe doar două roţi?

FOOD AND DRINK: Paste greceşti la cuptor

Written by Administrator9  |  Created on Monday, 19 May 2014 18:25  |  Category: Timp liber

Paste-grecestiO reţetă ceva mai complexă, de data aceasta, dar obţinem un preparat absolut delicios pentru cină!