Vineri, 15 Decembrie 2017
 
 

DNA critică dur modificările la Codul penal și Codul de procedură penală: "Vor avea un efect devastator"

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 14 December 2017 15:22  |  Category: Știri naționale

Direcția Națională Anticorupție a transmis, joi, un amplu punct de vedere privind propunerile de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, despre care spune că vor avea " un efect devastator asupra anchetelor penale, deoarece elimină instrumentele legale indispensabile prin care organele de anchetă pot investiga infracțiunile".

Amendamente la proiectul de buget, pe teme de maxim interes pentru ploieșteni, depuse de deputatul Roberta Anastase

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 14 December 2017 14:04  |  Category: Politic

Spitalul Municipal Ploieşti, un studiu privind efectele nocive ale poluării asupra prahovenilor şi achiziționarea unei stații de monitorizare a calității aerului sunt obiectivele în sprijinul cărora deputatul de Prahova Roberta Anastase a depus amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2018.

Șapte mașini implicate în accidente petrecute unul după altul, joi dimineață

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 14 December 2017 10:49  |  Category: Actual

Șapte mașini au fost avariate, în mai puțin de jumătate de oră, în două accidente petrecute joi dimineață, pe DN 1B, aproape de intrarea în Ploiești, și în sensul giratoriu de la Caraiman.

Trei zile de doliu național, în memoria Regelui Mihai I. Ce presupune acest lucru

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 14 December 2017 08:31  |  Category: Actual

De joi, 14 decembrie, până sâmbătă, 16 decembrie, ziua înmormântării MS Regele Mihai I, în România este doliu național, conform unei hotărâri de Guvern adoptate săptămâna trecută. Multe dintre manifestările care ar fi trebuit să aibă loc în aceste zile au fost anulate sau reprogramate, inclusiv către unitățile de învățământ fiind trimisă o recomandare, pentru amânarea serbărilor de Crăciun.

În aceste zile încărcate de emoție, în care ne amintim, mai mult ca oricând, despre cine a fost și ce a însemnat Regele Mihai I pentru România, dinspre Biserică vine, către clasa politică actuală, un îndemn la a deschide ochii și a lua aminte la ceea ce ultimul suveran al românilor a transmis, decenii la rând, de pe tron și din exil, o lecție pe care mulți lideri actuali ar trebui să și-o însușească.

Deputatul Dan Rădulescu dezvăluie ce s-a întâmplat "în culisele" votului privind regulamentul Camerei Deputaților

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 13 December 2017 14:17  |  Category: Politic

Regulamentul Camerei Deputaților a fost modificat, miercuri, de prin votul majorității PSD - ALDE, în ciuda protestelor vehemente ale opoziției. Modificările au fost publicate pe repede-înainte în Monitorul Oficial, la numai o oră după adoptarea în plen. Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, dezvăluie dubios cu care s-a lucrat și în comisie, pe acest subiect.

Aproximativ 400 de sportivi participă, în weekend, la prima ediție a Cupei "Micul Judoka"

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 13 December 2017 14:06  |  Category: Sport

Clubul Sportiv Municipal Ploiești organizează sâmbătă, 16 decembrie, la Sala Sporturilor, prima ediție a unei competiții care se dorește a fi transformată într-o frumoasă tradiție sportivă.

Femeie de 36 de ani reținută după ce ar fi împins două tinere în fața metroului. Una dintre victime, însărcinată, a murit

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 13 December 2017 09:15  |  Category: Știri naționale

Caz șocant, în Capitală! O tânără de 25 de ani, însărcinată, a fost ucisă după ce a fost împinsă de o femeie în fața metroului, în stația Dristor 1. Se pare că, în urmă cu doar câteva ore, aceeași individă încercase să împingă pe șină o altă fată, tot într-o stație de metrou.

MAE: Românii din Marea Britanie vor avea un nou statut, după Brexit

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 13 December 2017 07:24  |  Category: Știri internaționale

Aproximativ 330.000 de români locuiesc și studiază sau muncesc în Marea Britanie. Autoritățile române negociază, în această perioadă, noul statut pe care îl vor avea aceștia, după Brexit.

Accident mortal pe Centura Ploieștiului. Un tânăr de 19 ani s-a făcut zob după ce s-a izbit cu BMW-ul de un TIR

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 13 December 2017 05:47  |  Category: Actual

Scene șocante, marți seară, pe Centura de Est a Ploieștiului, unde o mașină a ajuns sub un autotren, după ce a intrat pe contrasens.