Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

adriana cretu deschidere upg ploiestiMarţi, pe o vreme câinească, sute de studenţi s-au înghesuit pe treptele Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti pentru a participa la prima întâlnire cu profesorii, din acest an universitar. UPG începe cursurile cu zeci de bănci goale, cu goluri în buget, dar cu pretenţia de a-şi păstra renumele, fiind considerat unul dintre cele mai reuşite centre de profil din ţară.

Facultăţile tehnologice au rămas, şi în acest an, foarte căutate de către absolvenţii de liceu. Numărul studenţilor admişi la Universitatea Petrol Gaze din Ploieşti este aproximativ la fel cu cel de anul trecut: 2618, cu doar unul mai puţin decât în 2012, dintre care 1.240 pe locuri fără taxă, iar 323 de studenţi din alte 26 de ţări. Dintre boboci, 1.913 vor urma cei patru ani de studiu ai programului de licenţă, iar 705 s-au înscris la programele de master purse la dispoziţie în Ploieşti. Cu toate acestea, Universitatea şi-a pierdut enorm de mulţi studenţi.

În total, avem 7.477 de studenţi, faţă de 8.511 în 2012. Anul trecut am avut 800 de exmatriculaţi din cauza neplăţii taxei de şcolarizare, anul acesta avem 1.100 de studenţi în această situaţie. Este o situaţie la care nu ne aşteptam. La aceasta se adaugă 3,8 milioane de lei din bugetul universităţii blocaţi în fondurile structurale prin proiectele POSDRU în care universitatea s-a implicat, bani pe care nu-i putem folosi, dar şi faptul că, din cauza clasificării universităţilor, UPG a pierdut 56 de miliarde (n.r. – lei vechi). Este foarte mult pentru noi. Mai mult, Ministerul Educaţiei nu ne-a alocat niciun leu, în ultimii trei ani, pentru investiţii", a declarat rectorul UPG Ploieşti, Mihai Coloja, în cadrul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia deschiderii noului an universitar.

SCHIMBĂRI

Faţă de anul trecut, la UPG nu se va mai folosi catalogul clasic, ci numai cel electronic, în care profesorii vor trece notele în aceeaşi în care le acordă, fără ca acestea să mai treacă prin alte trei-patru mâini până la a fi publicate. Studenţii, prin contul lor de acces la sistemul informatic didactic, îşi vor putea verifica atât situaţia notelor personale, cât şi situaţia taxei.

Din acest an, la UPG Ploieşti, studenţii de anul I şi II trebuie să acumuleze minim 40 de puncte de credit şi să promoveze Educaţia Fizică pentru a absolvi anul universitar. Cei care vin din anul III şi încep anul IV, au un alt sistem de creditare, pentru că au un altfel de contract.

„Pentru a răspunde cerinţelor studenţilor, s-au dat, anul trecut cinci sesiuni de examen. Noi suntem, de anul trecut, în sistemul Bologna, care a impus creditele transferabile. Prin credite se măsoară cantitatea de muncă, iar prin note calitatea muncii. Începând cu acest an universitar, studenţii care nu îndeplinesc 60 de credite, cât impune, pentru promovare, sistemul de la Bologna, pot fi în două regimuri: regimul creditat - dacă are examene din anul sau din anii precedenţi şi nu mai mult de 20 de credite - şi sistemul an suplimentar - dacă există mai mult de 20 de credite nepromovate. Nu mai există statutul de student repetent, ci student în an suplimentar. În prezent, marea masă de studenţi nu mai vin la examenul normal, organizat pe grupe, ci vin, peste 60%, în sesiunile de reexaminări. Le dăm posibilitatea celor care dau examen din anul sau anii precedenţi să vină în examenele normale – din sesiunile de vară şi restanţă, când nu se pot da examene cu taxă. Acestea sunt numai în regim de reexaminare. Studenţii care învaţă şi acumulează 60 de credite într-un an universitar nu au niciun fel de problemă. Până în anul universitar anterior, aveam situaţii în care studenţi aflaţi în anul de absolvire aveau examene restante din anul I sau II. Era o mare anomalie în sistem. Prin noua reglementare, nu se mai admit decât examene restante din anul precedent. Dacă este în anul II, ca să promoveze în anul III, trebuie să-şi promoveze toate examenele din anul I. Nu vrem să fim fabrică de diplome", a declarat, în conferinţa de presă, prorectorul Nicuşor Paraschiv, responsabil cu programele de studii şi managementul calităţii.

conferinta upg 1 octMai mult, pentru cei care trec anul cu restanţe, există taxa de credite, cu o valoare de 30 de lei pentru un punct de credit, numărul maxim de credite pentru o disciplină de studiu fiind de 6 puncte. „Taxa se calculează la începutul anului universitar, se cumulează cu taxa de şcolarizare şi este plătibilă în patru rate egale, iar studentul are voie, în cuantumul acestei taxe, să susţină examenul de rereexaminare, de două ori. Este valabilă pentru toţi cei care au credite restante din anii precedenţi, iar cei care nu plătesc nu sunt văzuţi în catalogul electronic şi nu pot susţine reexaminarea. Dacă un student are un examen care valorează patru credite, asta valorează 120 de lei taxa de credite pentru examen, ceea ce îi permite să susţină examenul de două ori. Este mai avantajos decât până acum, când fiecare reexaminare costa 70 de lei şi ar fi plătit 140 de lei", a explicat rectorul Mihai Coloja.

Anul 2013-2014 este ultimul în care studenţii de anul IV pot susţine examene restante din anii II şi III, iar de anul viitor, ei mai pot promova în anul de absolvire numai cu restanţe din anul imediat anterior. În prezent, pot fi restante maxim 20 de credite din anul precedent.

CEREMONIA

Prezent la ceremonia de deschidere a anului universitar, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care a deschis un concurs de idei pentru studenţi: 5.000 de euro din partea Fundaţiei „Mihai Viteazul" pentru cel care realizează proiectul Muzeului Mondial al Petrolului, „cel mai prestigios muzeu dedicat ştiinţei şi tehnicii petrolului, din lume", care va fi realizat cu finanţare judeţeană şi europeană, soluţiile urmând a fi depuse până pe 25 octombrie 2013.
La microfonul prezidiului au mai ţinut cuvântul primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, reprezentanţii Lukoil şi OMV, subprefectul Rodica Paraschiv, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Prahova, Horia Toma, Adriana Creţu, singura elevă din Prahova care a absolvit, anul acesta, bacalaureatul, cu nota 10, acum studentă la UPG, dar şi un student absolvent al Universităţii din Ploieşti, Alejandro Osario Pozo, acum revenit din Mexic pentru a obţine aici doctoratul.

Back To Top