Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

În primele zile de după naştere se va produce o cantitate mai mică de lapte. Acest lapte poartă numele de Breastfeedingcolostru. Secreţia de colostru este mai mică în primele zile pentru că aceasta este cantitatea de care bebe are nevoie - are stomăcelul foarte mic şi nu are nevoie de mult lapte ca să îl umple.
După cea de-a 3-a sau a 4-a zi producţia de lapte creşte gradual şi se adaptează la nevoile bebeluşului. Colostrul este bogat în substanţe speciale care ajută sistemul imunitar al bebeluşului şi îi dă un excelent impuls de început de viaţă.

Aproximativ trei sferturi dintre mămici produc mai mult lapte în sânul drept - bebeluşul va lua mai mult lapte din primul sân care i se oferă.

Bebeluşii se hrănesc până ce se satură, nu până când îţi "golesc" laptele - în medie bebeluşii consumă cam 67% din laptele disponibil (procentul poate varia de la o mămică la alta).

Bebeluşii ştiu din instinct cum să îşi ia laptele repede şi eficient.
La începutul alăptării sug mai cu forţă ca să declanşeze lactaţia. Apoi, când laptele şi-a stabilit fluxul, sug mai încet până se satură. Este normal ca bebeluşii să mai ia câte o pauză în timpul alăptării. Bebeluşul controlează fluxul laptelui prin mişcările pe care le face cu limba, el ştie din instinct cum să combine suptul cu înghiţitul şi respiraţia în timp ce se hrăneşte.

Laptele ţâşneşte în mai multe direcţii, nu într-un singur jet.

73% din mămicile care alăptează primesc ajutor la început.

Indiferent de măsura bustului, sânul mamei va produce suficient lapte. Este remarcabil cum corpul produce cantitatea de lapte necesară bebeluşului. La începutul perioadei de alăptare, sânii vor produce mai mult lapte, dar pe măsură ce mămica va alăpta mai rar, organismul va opri producţia.

Alăptarea ajută uterul să revină la poziţia normală după naştere. Alăptarea stimulează eliberarea oxitocinei. Oxitocina este responsabilă de contracţiile uterului şi de acceea ajută la redimensionarea lui.

În medie alăptarea durează 16 minute.

Alăptatul consumă calorii. E cel mai bun mod de a pierde în greutate fără exerciţii.

Singurul zahăr pe care bebeluşul are voie şi nevoie să îl consume, este lactoza. Aceasta se regăseşte în laptele matern.

Alăptarea ajută la prevenirea cancerului şi reduce riscul osteoporozei la mamă. Scăderea numărului de hormoni declanşează lactaţia: majoritatea oamenilor cred despre femeile însărcinate că sunt invadate de hormoni, însă odată cu naşterea (şi înlăturarea placentei) se produce şi o scădere hormonală, fapt ce ajută la activarea hormonului denumit "prolactină" care semnalează corpului că este timpul pentru declanşarea lactaţiei.

Canalele galactofore se dezvoltă pe parcursul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Sânii se pregătesc să producă lapte în momentul în care se dezvoltă glandele în formă de săculeţi ca urmare a creşterii estrogenului, lactogenului şi a altor hormoni. După naştere, când bebeluşul începe să sugă, este activată prolactina care declanşează oxitocina care eliberează laptele.

Alăptarea previne apariţia obezităţii infantile.

Alăptarea cere apă. Femeile care alăptează simt mai multă sete, de aceea specialiştii recomandă consumarea unui pahar cu apă la fiecare alăptare.

Laptele matern nu poate fi reprodus, el îşi schimbă compoziţia în permanenţă.

Alcoolul ajunge în laptele matern.

NU băgaţi laptele matern la microunde să îl încălziţi sau să îl dezgheţaţi pentru că microundele încălzesc neuniform şi laptele s-ar putea încălzi prea tare doar într-un singur loc, deşi voi l-aţi testat deja.

Pe lângă reducerea riscului de obezitate infantilă, oamenii de ştiinţă sunt de părere că ridică şi nivelul IQ-ului cu până la 8 puncte faţă de copiii care nu au fost hrăniţi cu lapte matern.

Laptele matern este cel mai bun aliment: bebeluşii primesc toate substanţele nutritive care ajută la prevenirea infecţiilor şi a altori boli. Este recomandat să alăptaţi cel puţin până la 6 luni.

Bebeluşii hrăniţi la sân au o aliniere mai bună a dinţilor.

Laptele matern este un anestezic pentru că are în compoziţie substanţe care împiedică durerea: endorfine. De exemplu, alăptarea după efectuarea unui vaccin reduce durerea şi creşte eficienţa vaccinului.

Back To Top