Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Actual

foarfeca uitata in pacientReprezentanţii Ministerului Sănătăţii sunt disperaţi să ia orice măsură astfel încât, în spitalele româneşti, să nu mai existe cazuri de pacienţi operaţi, din greşeală, la organe sănătoase, ori de bolnavi operaţi în care au fost uitate obiecte chirurgicale. Un proiect de ordin prevede ca asistentele medicale să verifice cu VOCE TARE toate informaţiile despre pacient şi afecţiunea acestuia înainte de operaţie şi să numere VERBAL obiectele chirurgicale după intervenţia medicală.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de ordin privind aprobarea listei de verificare a procedurilor chirurgicale care are ca scop creşterea calităţii şi siguranţei serviciilor medicale furnizate pacienţilor.

Proiectul prevede şi măsuri care vizează creşterea siguranţei serviciilor de anestezie, evitarea infecţiilor în chirurgie şi stimularea comunicării între membrii echipei medicale, titrează realitatea.net.

Potrivit documentului, coordonatorul listei de verificare va confirma ÎN MOD VERBAL datele personale ale pacientului, tipul de procedură planificată precum şi zona anatomică unde urmează să fie realizată procedura. În cazul unor proceduri care implică zone (structuri, părţi) multiple, acestea trebuie evidenţiate individual. În plus, se va verifica semnarea consimţământului informat de către pacient.

„Chiar dacă aceste informaţii sunt repetitive, subliniem faptul că această etapă este esenţială, astfel încât echipa medicală să nu efectueze o procedură chirurgicală eronată asupra pacientului. În cazul pacienţilor care se află în imposibilitatea de a-şi exercita consimţământul, minorilor şi persoanelor fără discernământ, se va lua legătura cu un membru al familiei sau cu reprezentantul legal al acestora. În cazul urgenţelor, procedurile chirurgicale se pot realiza fără consimţământ obţinut anterior prin consensul echipei medicale", se arată în proiectul supus dezbaterii publice.

Totodată, documentul stipulează că procedurile chirurgicale asupra organelor interne vor urma protocoalele clinice în vigoare, mai titrează realitatea.net.

Următoarea etapă în parcurgerea listei de verificare constă în verificarea formală a echipamentelor de către medicul anestezist prezent. Astfel, vor fi supuse verificărilor de siguranţă aparatul de anestezie, aparatul de ventilaţie mecanică, medicaţia şi evaluarea preoperatorie a riscului anestezic asupra pacientului.

„Coordonatorul listei de verificare sau un alt membru al echipei medicale va solicita ca toţi membrii să confirme numele pacientului, procedura chirurgicală care urmează să fie realizată, zona anatomică unde urmează să se intervină, precum şi poziţia pacientului dacă este relevant pentru procedura chirurgicală. (...) Procedura chirurgicală efectuată se poate schimba (complica) pe parcursul intervenţiei, de acceea este indicat să se confirme de către medicul chirurg şi de către echipa medicală numele exact al intervenţiei realizate", mai este precizat în proiect.

Documentul mai prevede ca, la finalul intervenţiei chirurgicale, asistenta medicală să confirme VERBAL numărarea finală a instrumentelor medicale. „În cazul în care numărul bureţilor, acelor şi instrumentelor iniţiale nu coincide cu numărul bureţilor după intervenţia chirurgicală, atunci se va intra în starea de alertă. În aceste condiţii, echipa medicală trebuie să examineze gunoiul, draperiile sau cavitatea şi, în cazul în care este nevoie, se pot realiza radiografii", se menţionează în proiectul de act normativ.

VEZI AICI PROIECTUL DE ACT NORMATIV

Sursa foto: bzi.ro

Back To Top