Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

basescuPreşedintele Traian Băsescu trimite Parlamentului pentru reexaminare ordonanţa care permite majorarea indemnizaţiilor membrilor AGA ale societăţilor în care statul e acţionar majoritar, precum şi asimilarea remuneraţiilor membrilor CA cu cele din companiile cu managament privat.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Băsescu a trimis, joi, Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară.

Ordonanţa dădea dreptul membrilor Adunărilor Generale ale Acţionarilor din companiile naţionale şi regiile autonome să-şi mărească indemnizaţia pe şedinţă de la 47 de lei, cât era aceasta până în momentul în care această ordonanţă a intrat în vigoare, până la 25% din cât primeşte şeful companiei. Salariile directorilor din unele companii de stat ar fi putut ajunge de la câteva mii de euro la peste 10.000 de euro în unele cazuri, relatează digi24.ro.

Ordonanţa făcea referire şi la membrii Consiliilor de Administraţie din companiile de stat. Aceştia îşi puteau mări, de asemenea, indemnizaţiile la 25% din salariul şefului de companie.

În ultimele zile, mai mulţi secretari de stat din ministere şi doi consilieri ai premierului Victor Ponta au fost propuşi să facă parte din Adunările Generale ale Acţionarilor sau din Consiliile de Administraţie de la cinci companii din energie. Aceştia vor putea câştiga şi peste o mie de euro doar pentru o simplă participare la o şedinţă.

Unul dintre motivele pentru care Traian Băsescu a cerut reexaminarea legii este acela că membrii AGA sau CA sunt trimişi acolo de instituţii publice, de la care primesc deja salarii.

„De regulă, mandatele de reprezentare în cadrul adunărilor generale ale acţionarilor sunt acordate de către autorităţile publice unor persoane ce au calitatea de angajaţi ai acestora, astfel că sunt deja remunerate de către respectivele autorităţi. Astfel, considerăm că remunerarea membrilor adunărilor generale ale acţionarilor nu este justificată, fiind necesară eliminarea sa din cuprinsul legii", se arată în solicitarea preşedintelui.

Legea de aprobare a Ordonanţei Guvernului 26/2013 a fost adoptată în 22 octombrie de Camera Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui act normativ.

Back To Top