Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

vaccinare antigripalaPe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost publicat un comunicat potrivit căruia instituţia este pregătită să demareze campania de vaccinare antigripală de sezon a populaţiei. Cu toate acestea, întrebat când va fi demarată concret vaccinarea împotriva gripei din iarna 2013-2014, Eugen Nicolăescu, ministrul de resort, a declarat că „Dacă aş fi ghicitor în stele, v-aş spune, dar nu ştiu".

Potrivit comunicatului de pe site-ul MS, „din cantitatea de 600.000 de doze de vaccin antigripal, pe care Ministerul Sănătăţii le-a achiziţionat pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală, primele 200.000 de doze se află în depozitul CN Unifarm S.A şi, în cursul zilei de mâine (Joi, 27 noiembrie), urmează a fi distribuite în teritoriu către direcţiile de sănătate publică, urmând ca acestea să le furnizeze medicilor de familie.

Restul de 400.000 de doze urmează a intra în depozitul Unifarm în cursul acestei săptămâni, urmând ca în perioada următoare, în funcţie de necesităţile de campanie antigripală şi a recomandărilor venite din partea specialiştilor INSP cu privire la activitatea virozelor respiratorii, se va planifica distribuţia dozelor în teritoriu.

De asemenea, în prezent, la Institutul Cantacuzino s-au înfiolat deja 212.000 de doze de vaccin antigripal autohton, urmând ca restul dozelor angajate de Institutul Cantacuzino să fie finalizate în cursul lunii decembrie, conform HG 320-2013.

Conform analizelor efectuate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din Institutul Naţional de Sănătate Publică şi ale Centrului Naţional de Gripă din INCDMI Cantacuzino, până în prezent, campania de vaccinare antigripală nu a fost demarată întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspandire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale", se mai arată în comunicat.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, întrebat de gandul.info când începe campania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei din grupele de risc, răspunde: „Dacă eu aş fi ghicitor în stele şi aş şti când încep virusurile să circule şi să devină o problemă de sănătate publică v-aş spune, dar nu ştiu. Noi suntem pregătiţi în acest moment". „Vom distribui dozele de vaccin în funcţie de solicitări şi acolo unde vor fi fluxuri de virusuri mai mari", a adăugat ministrul.

În Prahova, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au solicitat ministerului 110.000 de doze de vaccin antigripal. „Deocamadată nu am primit niciun anunţ de la Minister unde vor fi direcţionate dozele care vor fi ajunge în Prahova: spre spitale, centre instituţionale sau populaţie. Vom vedea, odată ce dozele vor ajunge în teritoriu, ce indicaţii ne dă Ministerul", ne-a declarat dr. Decebal Dan, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova.

Beneficiarii acestui vaccin ar trebui să fie copiii, persoanele trecute de vârsta de 65 de ani, cu boli cronice, în special afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, bătrâni institutionalizaţi, personalul medical şi gravidele.

În mod normal, campania de vaccinare antigripală de sezon ar fi trebuit demnarată la sfârşitul lunii octombrie, iar experţii din domeniul sanitar avertizează că amânarea ei poate creşte incidenţa mortalităţii a persoanelor din categoria de risc, titrează gandul.info.

Cele 600.000 de doze de vaccin din campania de prevenţie a gripei provin de la compania SC ABBOTT PRODUCTS ROMANIA SRL, firmă care a câştigat licitaţia. Pentru cele 600.000 de doze de vaccin provenite de la firma privată, Ministerul Sănătăţii a plătit 8.129.220 de lei.

Prof. dr. Geza Molnar, fost consilier al fostului ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, pe probleme de sănătate publică, a declarat pentru gândul că dozele de vaccin distribuite de Ministerul Sănătăţii nu sunt suficiente pentru a preveni apariţia unei epidemii. „Nu este o barieră sigură, dar, previne apariţia gripei la persoanele cu risc major. Una este ca o persoană de 40 de ani, sănătoasă să se îmbolnăvească de gripă - în cazul ei boala va trece într-o săptămână şi alta este ca o persoană de 70 de ani, cu cardiopatie sau cu diabet, să contacteze virusul gripal - riscul apariţiei complicaţiilor este mult mai mare", a explicat prof. dr. Molnar.

În acest timp, numărul virozelor respiratorii creşte uşor de la o săptămână la alta, fără însă, a atinge cifre îngrijorătoare. Până acum, Laboratorul de gripă al Institutului Cantacuzino a verificat suspiciunea de gripă în cazul a zece persoane.

Biroul pentru Europa a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a precizat că, pentru acest sezon, virusurile gripale detectate au fost A(H1N1)pdm09, A (H3N2) şi B.

Back To Top