Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

vot senatSenatorii au decis, marți, abrogarea articolului 276 din Codul Penal care prevede pedeapsa cu închisoare pentru „presiuni asupra justiției" prin declarații referitoare la judecători sau organele de urmărire penală.

Abrogarea acestor prevederi a fost inițiată de către mai mulţi parlamentari, majoritatea liberali, printre care Crin Antonescu, Victor Ciorbea, Sebastian Grapă, Ștefan Tomoioagă, Mihăiță Calimente, Alina Gorghiu, George Scutaru, Petre Roman, Nini Săpunaru și Radu Stroe, titrează digi24.ro.

Inițiatorii au motivat această decizie prin faptul că declarațiile oricărei persoane, cu atât mai mult cele apărute în mass-media, ar putea fi interpretate în orice moment ca fiind o presiune la adresa unui judecător sau a unui organ de urmărire penală, fapt care nu face decât să creeze posibilitatea pronunțării unor soluții arbitrare care să aducă atingere libertății de exprimare.

Inițiatorii măsurii mai consideră că articolul care a fost abrogat îngrădeşte libertatea de exprimare, instituind sancţiuni pentru o serie de fapte care fac parte din demersurile jurnalistice uzuale, în condiţiile în care rolul mass-media este acela de a culege informații, de a realiza cercetări în orice domeniu și a transmite ulterior aceste informații publicului, iar în orice stat care democratic nu se justifică sancțiunea cu închisoarea pentru un delict de opinie, mai relatează sursa citată.

"Astfel, având în vedere calitatea de principiu fundamental al oricărui stat democratic al libertăţii de exprimare, nu se justifică aplicarea sancţiunii închisorii pentru un delict de opinie", mai susţin semnatarii proiectului.

Articolul 276 din noul Cod penal, intitulat "Presiuni asupra justiţiei", precizează: "Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legată de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă".

Anterior, propunerea legislativă a primit raport favorabil, în unanimitate, din partea membrilor Comisiei juridice, mai titrează digi24.ro.

Senatul a adoptat abrogarea articolului în majoritate, Camera Deputaților fiind forul decizional.

Back To Top