Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Când copilul tușește și îi curge năsucul, părinții se grăbesc să dea fuga la farmacie ca să găsească remediul colip raceala si gripasalvator. Pediatrii atrag atenția că medicamentele pentru gripă și răceala pe care le cumpărăm la liber, fără rețetă, nu sunt indicate copiilor sub 2 ani.
Din fericire, te poți baza oricând pe câteva remedii casnice. În general, gripa și răceala durează în jur de 10 zile.
Chiar dacă sugestiile pe care ți le prezentăm mai jos nu pot scurta durata bolii, îți vor ajuta puiul să se simtă mai bine și să treacă mai ușor peste disconfortul provocat de un nas înfundat sau de durerile în gât.

Frecții cu ulei medicinal
Când se recomandă: de la 3 luni în sus
Cum ajută:
Frecțiile cu ulei medicinal îi vor asigura bebelușului un somn liniștit pe timpul nopții. Pentru copiii mai mari, poți încerca frecții cu ulei de camfor, eucalipt sau cu mentol. Deși studiile recente sugerează ca aceste ingrediente nu influențează prea mult congestia nazală, ele îi fac pe micuți să se simtă mai bine și le dau senzația că pot respira mai ușor, răcorindu-le căile nazale.
Ai nevoie de:
- Un unguent sau un ulei medicinal special conceput pentru bebelușii de peste 3 luni, pe care îl poți găsi la farmacie. Astfel de produse conțin petrolatum și eucalipt, ocolind ingrediente precum camforul și mentolul, care sunt contraindicate copiilor sub 2 ani.
- Mai poți folosi un balsam medicinal, care nu are deloc petrolatum sau parabeni. Aceste balsamuri se fac cu aloe, plante medicinale, uleiuri esențiale și ceară de albine.
Ce sa faci:
Masează uleiul/balasmul pe pieptul micuțului, pe gât și pe spate.
Precauții:
Nu aplica produsul pe pielea sensibilă sau dacă puiul tău are zgârieturi, pentru că îl va irita. De asemenea, nu-i masa fruntea sau tâmplele – e bine să eviți complet fața micuțului, ca uleiul să nu îi intre cumva în ochi sau în guriță.

Multe lichide
Când se recomandă: de la 6 luni în sus
Cum ajută:
Consumul de lichideprevine deshidratarea și facilitează eliminarea secrețiilor nazale.
Ai nevoie de:
Apă, lapte, sucuri proaspete din fructe și legume sau orice altceva i-ar putea plăcea copilului tău.
Ce să faci:
Cea mai bună este tot apa, așa că menține-ți puiul hidratat dându-i să bea apă din plin. Totuși, dacă face mofturi, îi poți face un smoothie sănătos din fructele lui preferate sau suc proaspăt stors.
Precauții:
Dacă bebelusul e mai mic de 6 luni, nu îi da apă decât dacă așa ți-a spus medicul pediatru. Altfel, e mai bine să te rezumi la lapte (matern sau praf). Micuții de până la 6 luni nu au nevoie de apă, ba chiar le-ar putea dăuna.

Supă de pui și ceaiuri calde
Când se recomandă: de la 6 luni în sus
Cum ajută:
Lichidele calde au un efect calmant și alină congestia. De altfel, studiile au arătat că supa de pui poate ameliora simptomele de răceală, precum durerile musculare, frisoanele, obosela, nasul înfundat și febra.
Ai nevoie de:
Supă, ceai, suc de mere, apă sau alte lichide pe care puiul tău le poate bea calde.
Ce să faci:
Dă-i micuțului supă caldă, nu fierbinte. Dacă bebelușul tău are măcar 6 luni, poți încerca să îi dai un ceai slab de mușetel, de asemenea călduț.
Precauții:
În afară de mușetel, mai poți folosi și alte plante din care să faci ceai, însă verifică mai întâi dacă sunt sigure pentru copii. Cel mai bine este să întrebi medicul sau farmacistul înainte de a cumpăra altfel de ceaiuri. Bineînțeles, dacă puiul tău nu a împlinit încă 6 luni, evită să îi dai apă.
(sfatulparintilor.ro)

Back To Top