Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

munca la birouMunca la birou are efecte nocive asupra sănătății, efecte accentuate prin anumite obiceiuri create numai atunci când stai peste jumătate de zi pe scaun, în faţa calculatorului sau a actelor.

Odată manifestate, problemele de sănătate pe care le declanșează sedentarismul prin munca prelungită la birou, dar și deplasarea în mod frecvent cu mașina, nu pot fi remediate printr-o oră sau două de la gimnastică la sala de sport sau un pic de mișcare seara.

Dintr-un simplu studiu medical, se pare că omul modern își petrece trei sferturi din viață în poziția șezut. Medicii atenționează: corpul este construit pentru mișcare.

Din cauza lipsei de mișcare, cel mai grav este afectată inima, dovadă infarctul la vârste tot mai tinere, chiar de 20 de ani. „Din toate modificările de stil de viaţă, cea mai rea în lumea modernă este inactivitatea, este sedentarismul, fiindcă totul începe de aici. Jumătate de oră pe zi de exercițiu fizic este foarte importantă. Nu efort fizic, ci exercițiu fizic, nu alergat prin parc, mers rapid, cu pas vioi", spune prof. dr. Ioan Bruckner, medic primar cardiologie și medicină internă, pentru digi24.ro.

Dacă inima nu mai are o activitate susținută, nici creierul nu primește suficient sânge și, implicit, oxigen. Memoria va dispărea mai repede, iar creierul nu va mai fi capabil să utilizeze informațiile pe care le are.

În același timp, metabolismul scade. „Dacă metabolismul nostru scade, creşte pur şi simplu sindromul sau boală de ateroscleroză, adică depunerea de colesterol pe vase, pe artere şi apoi al doilea efect creşte riscul cardiovascular, adică să facem infarcte, angină, stenoze de carotide, atacuri vasculare cerebrale", explică Oren Iancovici, medic specialist cardiolog.

Şi muşchii se atrofiază mult mai devreme. Iar din această cauza persoane tot mai tinere sunt expuse unui risc mai mare de fracturi.

Aşadar, primul pas este respectarea unui program de mișcare de cel puțin 30 de minute pe zi, „Scopul este să te mişti rapid ca inima să fie pusă la o oarecare activitate", mai spune prof. dr. Ioan Bruckner.

Există studii care spun că un sedentar activ, adică un om care stă pe scaun la serviciu, dar face mişcare seara, are un risc de deces cu 40% mai mare decât o persoană care stă jos mai puţin de trei ore.

Citește AICI ce poți face pentru a evita efectele sedentarismului.

 

Back To Top