Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

consultatie medicÎn fiecare an, pe data de 7 aprilie, este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății. Pentru 2014, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății a decis ca tema principală să fie cea a bolilor infecțioase cu transmitere prin vectori. Colegiul Medicilor din România a publicat situația Sănătății din țara noastră comparată cu starea domeniului din celelalte țări europene, iar reprezentanții DSP Prahova recunoc situația grea a spitalelor din județ.

În urma unei decizii luate în anul 1948, în cadrul primei Adunari Mondiale a Sănătaţii desfăşurate în Geneva, Elveţia, de către Organizaţia Mondială a Sănătaţii (World Health Organization), s-a stabilit ca Ziua Mondială a Sănătății să fie marcată anual, la data de 7 aprilie.

Anul trecut, tema Zilei Mondiale a Sănătății a fost cea a bolilor cardiovasculare. Anul acesta, reprezentanții OMS au ales ca principal subiect al dezbaterilor pentru ZMS bolile infecțioase cu transmitere prin vectori (țânțari, muște, căpușe, purici etc), sub sloganul „Mușcătura mică, amenințarea mare". Aproximativ jumătate din populaţia globului este expusă riscului de infectare cu malarie, febra dengue, febra galbenă, borrelioza și leishmanioză, în urma mușcăturilor de insecte, titrează Mediafax.

În ceea ce privește România, reprezentanții Colegiului Medicilor atrag atenția că principalele cauze de mortalitate rămân bolile cardiovasculare, TBC-ul, cancerul și obezitatea.

Apariția acestor boli este strict legată de cât cheltuiește statul român cu sănătatea, capitol la care nu stăm foarte bine, susțin medicii.
În România, alocațiile bugetare sunt de 700 de euro pe cap de locuitor, în vreme ce Franța sau Olanda alocă între 3000 și 4000 de euro pe an. Bolile cardiovasculare sunt pe primul loc în ceea ce provește mortalitatea, urmate de cancer. De exemplu, țara noastră are cea mai mare incidență de cancer de col uterin. Cinci femei mor în fiecare zi în România din cauza acestei boli.

De asemenea, în sistemul de sănătate sunt probleme și cu salariile cadrelor medicale, chiar și de zece ori mai mici față de anumite state din Uniunea Europeană. Un medic rezident câștigă între 1000 și 1400 de lei pe lună, iar un medic specialist câștigă între 1500 și 1700 de lei pe lună, titrează digi24.ro.

Cheltuielile cu sănătatea

România - 700 de euro/cap de locuitor

Franţa - 3.000 de euro/cap de locuitor

Olanda - 3.890 de euro/cap de locuitor

Bolile românilor

- boli cardiovasculare

- cancerul

Salarii de bază în sănătate

medic rezident: între 1.019 şi 1.478

medic specialist: între 1.502 şi 1.775

medic primar: între 1.575 şi 2.199

Exodul medicilor

2013 - 2.995 de medici

2012 - 2460

2011 - 2982

2010 - 2879

2009 - 1401

2008 – 1155

Nici starea spitalelor nu este foarte bună. Într-o informare către Prefectură, Direcția de Sănătate Publică Prahova evaluează serviciile medicale din medicina primară, cabinetele din ambulatoriu, spitale, serviciile de urgență și asistența medicală a comunităților la risc.
Din cele 104 localităţi prahovene, trei sate nu au medic de familie (Chiojdeanca - 1.773 locuitori, Cosminele - 1.121 locuitori, Călugăreni - 1.287 locuitori, în total aproximativ 4.181 locuitori), iar deficitul acestor medici este de 77. La cele mai recente controale, inspectorii DSPO au constatat, în cabinetele de medicină primară, nerespectarea normelor igienico-sanitare, completarea greșită a registrelor de evidență a pacienților cu afecțiuni cronice sau truse incomplete.

În ceea ce privește spitalele, din cele 23 din Prahova, 18 sunt publice și cinci sunt private. Secțiile și cabinetele cele mai aglomerate sunt cele de cardiologie, neurologie, psihiatrie, medicină internă, recuperare.
În anul 2013, judeţul Prahova a avut 4,75 paturi /1.000 locuitori, faţă de media naţională de 5,75 paturi/1.000 locuitori. Deoarece, ca densitate a populaţiei se situează pe locul trei pe ţară şi este un judeţ industrializat, Prahova ar fi trebuit să dețină mai multe paturi în spitale.
Cu toate acestea, inspectorii DSP au constatat că, în cele mai multe spitale publice, nu este asigurată igiena cerută la anumite pavilioane (pereți, uși, plafoane, pavimente) și spălătorii, mobilierul este uzat, la fel instalațiile și obiectele sanitare, nu sunt asigurate circuite funcţionale pentru blocurile alimentare.

Și asistența de urgență mai are nevoie de îmbunătățiri: Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova a solicitat înfiinţarea unei noi substaţii în localitatea Puchenii Mari, este nevoie de înfiinţarea unei linii de gardă în cadrul UPU-SMURD care să funcţioneze pe lângă C.P.U. Sinaia pentru creşterea tipului de intervenţie în caz de urgenţă, dar și de înfiinţarea altor cinci detaşamente de intervenţie ISU – SMURD în Slănic, Vălenii de Munte, Apostolache, Plopeni şi Puchenii Mari.

Back To Top