Miercuri, 1 octombrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova a primit o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu o capacitate de 9000 de litri.
Autoutilitara a fost achiziţionată în cadrul proiectului „Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea Sud Muntenia", în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova.
Pentru judeţul Prahova, au fost achiziţionate, până în prezent, mai multe autospeciale. Dintre acestea, trei sunt destinate intervențiilor cu apă şi spumă de capacitate mare. Fiecare autoutilitară a costat 897.512 de lei, valoarea proiectului însumând 2.692.536 de lei, se arată într-un comunicat al ISU Prahova. Alte două autospeciale au fost achiziționate pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate medie. Valoarea unei mașini este de 719.200 de lei, în total fiind investiți 1.438.400 de lei.
În cadrul aceluiași proiect, ISU Prahova a mai primit o altă autospecială pentru descarcerare de capacitate grea şi prim ajutor calificat, în valoare de 967.200 de lei.
Alte trei ambulanţe de tip B2 au costat 949716 lei, iar la capitorul dotări Inspectoratul mai deține o autospecială pentru intervenţie la accidente colective şi calamităţi, în valoare de 1.145.884 lei, un complet pentru descarcerare – 284.752 lei și o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare, în valoare de 1.729.283 lei.
În luna noiembrie a acestui an, ISU Prahova urmează să primească o nouă autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare (7000 l).
La eveniment au fost prezente prefectul judeţului Prahova, Rodica Paraschiv, administratorul public al judeţului, Fabioara Ionescu și reprezentanți ai instituţiilor judeţene.
Obiectivul general al proiectului este creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţă publică şi de asistenţă medicală în situaţii de urgenţă şi dezastre majore, urmărindu-se sprijinirea unei dezvoltări economice şi sociale durabile şi echilibrate teritorial, la nivelul Regiunii Sud Muntenia, prin creşterea gradului de siguranţă a populaţiei, indiferent de localizarea aşezămintelor umane.