Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a informat Consiliul Local Ploieşti şi CSU că nu va mai finanţa echipa de baschet. După 16 ani în care a investit în baschetul ploieştean aproape un milion de euro pentru fiecare sezon competiţional, politicianul şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă rămâne sub control judiciar după ce instanţa supremă i-a respins plângerea la măsura dispusă de procurorii DNA Ploieşti.
„Am anunţat Consiliul Local şi clubul CSU Ploieşti că mă retrag din sport", a declarat, pentru Gazeta sporturilor, Sebastian Ghiţă.
În 2002, după doar patru ani de la înfiinţare, CSU Asesoft Ploieşti a promovat în prima divizie a baschetului masculin, iar doi ani mai târziu, în 2004, după campanii de achiziţii importante, a şi câştigat titlul de campioană, pe care nu l-a mai cedat de atunci decât o singură dată, în sezonul 2010-2011, când a pierdut trofeul în favoarea celor de "U" Mobitelco Cluj.
În total, CSU Asesoft Ploieşti este deţinătoarea a zece titluri de campioană naţională, a şase Cupe ale României (2003-2009), iar în 2005 a cîştigat şi primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reuşit o astfel de performanţă, mai relatează publicația.
Deputatul Sebastian Ghiţă rămâne sub control judiciar după ce instanţa supremă i-a respins plângerea la măsura dispusă de procurorii DNA Ploieşti.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins plângerea deputatului Sebastian Ghiţă împotriva ordonanţei procurorilor DNA privind controlul judiciar. Astfel, parlamentarul, pus sub acuzare în dosarul omului de afaceri Iulian Herţanu, rămâne sub incidența măsurii preventive.
Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în 17 februarie sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a contestat această măsură în 19 februarie.
În același dosar au fost puși sub control judiciar deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, tot pentru sprijinirea unui grup infracţional.
Și aceștia au contestat măsura DNA, iar instanţa supremă le-a respins ca inadmisibile plângerile.
Tot sub control judiciar a fost pus și directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, măsura fiind dispusă luni de procurorii anticorupție, relatează digi24.ro.
Conform anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.
În acest dosar, Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este arestat preventiv alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă.