Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupţie comise în cursul anului 2015.
Perchezițiile procurorilor DNA vizează locuințele a trei foști ofițeri SRI, actualmente angajați la Poliția Locală Ploiești, informează jurnaliștii ziarulincomod.ro. Este vorba de Daniel Florea, Șef Birou Evidența Persoanei și Petre Sever, Șef Birou Intervenție. Florin Gulianu, a treia persoană vizată, a lucrat la Poliția Locală până în vara lui 2015 în securitatea în muncă.
În cursul zilei de 27 ianuarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 4 locații, situate în judeţul Prahova, reprezentând domiciliile unor persoane fizice, se anunță într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.
Toți cei trei foști ofițeri SRI apăreau pe lista de martori cu care fostul director general al acestei instituții, Cristinel Toader, trimis în judecată de DNA, printre altele, pentru șantaj, abuz în serviciu și evaziune fiscală, nu avea voie să comunice.
Acțiunea DNA are legătură cu dosarul în care sunt urmăriți penal penal fostul șef al Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel și fostul adjunct al șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu. Cei trei foști ofițeri SRI sunt verificaţi în legătură cu suspiciunea privind comiterea unor infracțiuni de complicitate la șantaj.
Constantin Ispas și Emanuel Saghel au fost arestați preventiv în luna august a anului trecut, Ispas fiind acuzat de luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar Saghel fiind acuzat de luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
În același dosar este urmărit penal și fostul adjunct al șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu, acuzat de comiterea a două infracțiuni de cercetare abuzivă.