Rezultatele la proba scrisă din cadrul concursului național unic (examenul de titularizare) sunt ușor peste cele de anul trecut, dar în continuare se înregistrează un procent semnificativ de candidați care speră să ajungă la catedră, pentru a preda, deși ei înșiși nu reușesc să ia note decente.
În județul Prahova, 782 de candidați au participat la examenul scris de săptămâna trecută, dar 90 au plecat din săli, la vederea subiectelor. Încă o lucrare a fost anulată, așa că numai 691 dintre înscriși au ajuns să fie notați. Dintre ei, doar 92 din promoția curentă, ceea ce arată un interes alarmant de scăzut al actualei generații pentru ofertele venite din acest sector.
De fapt, despre oferte nici nu prea poate fi vorba, dacă ne gândim că sunt 183 de posturi titularizabile, anul acesta, în județul Prahova, dar 356 de candidați, adică aproape de două ori mai mulți, ar avea dreptul la un contract pe perioadă nedeterminată, pentru că au luat note peste 7.00. Cei care nu prind o asemenea catedră se vor mulțumi cu statutul de suplinitor și își vor încerca din nou norocul, în 2018.
Tot ca suplinitori pot lucra și alți 212 candidați care au luat medii cuprinse între 5 și 6,99. Ei au la dispoziție 570 de posturi pe perioadă determinată și aproape 850 de catedre incomplete.
Din păcate, alți 123 de înscriși din județ au reușit să o dea complet în bară. Ei nu au luat nici măcar cinci, iar situația se poate schimba nesemnificativ la contestații.
Cu 51,52% medii peste 7, Prahova se situează, totuși, în topul județelor cu cele mai bune rezultate, alături de Cluj (58,81%), Harghita (54,29%), București (53,96%) și Brașov (51,84%).
Rezultatele au fost publicate AICI.