Statul român a avut bani pentru majorarea salariilor bugetarilor, inclusiv pentru mărirea indemnizaţiilor pentru aleşi, dar n-a mai găsit şi fonduri pentru creşterea alocaţiilor pentru copii. Un proiect legislativ care prevedea ridicarea alocaţiei la 200 de lei pe lună a fost respins, marţi, de Camera Deputaţilor.
Deputatul Dan Rădulescu, preşedintele USR Prahova, a criticat decizia parlamentarilor care deţin majoritatea în forul legislativ, observând că PSD-ul, pe care ironic l-a catalogat " singurul deținător al formulei magice pentru bunăstarea noastră", a votat împotriva proiectului de majorare.
"Ieri, plenul Camerei Deputaților a respins propunerea privind majorarea de la 85 de lei, la 200 de lei, a alocațiilor pentru copii, motivând sec că «măsurile propuse implică cheltuieli bugetare suplimentare». Ciudat, n-am găsit explicația asta atunci când ni s-au mărit nouă, parlamentarilor, salariile, astă vară... (am votat împotrivă). Consider că orice copil din țara asta are dreptul la o viață mai bună! Adevărata politică se face la «firul ierbii», printre oameni, pentru oameni, nu din spatele unor birouri. M-am mirat, văzând cum chiar PSD-ul, garantul mândriei de a fi român, singurul deținător al formulei magice pentru bunăstarea noastră, a votat și el împotrivă". A afirmat deputatul de Prahova Dan Rădulescu, într-o postare pe pagina de Facebook.
"Când văd în presă, zilnic, cum mai apare un caz de corupție, unde se învârtesc milioane de euro, bani pierduți constant de statul român, evident, în defavoarea noastră, când aflu cum mulți dintre aleși (să dau un exemplu de la serviciu) au afaceri cu statul, iar tentaculele caracatiței intereselor de partid se ramifică spre consilii județene și primării (vezi gazeta de perete a capitalei, care sare de un milion de euro), să afirmi că un minim beneficiu pentru cei mici, o creștere, pe zi, de la 2,83 lei la 6,67lei, are un maaaaareee impaaact bugetar, mi se pare strigător la cer. Iar eu nu pot să fiu părtaș la așa ceva", a mai afirmat preşedintele USR Prahova.
"Impactul bugetar ar fi undeva la 1,2 mld. de euro pe an, adică 0,7% din PIB. A făcut cineva calculul cât se fură într-un an din România?! Nu știu de ce am impresia că sărim bine peste această sumă. Bine de tot...", a conchis Dan Rădulescu.