Nici un spital din judeţul Prahova nu va fi reprofilat în azil de bătrâni, iar între spitalele din judeţ nu va exista nicio comasare. După săptămâni întregi de discuţii, proteste şi iar discuţii, autorităţile locale din judeţ au decis să nu fie de acord cu propunerile Ministerului Sănătăţii privind reprofilarea a patru spitale în cămine de bătrâni şi comasarea altor unităţi sanitare. Primăriile au trimis deciziilelor în acest sens Prefecturii Prahova, instituţie care, la rândul său, va transmite mesajul Ministerului Sănătăţii.
Consiliul Judeţean Prahova, care iniţial anunţase că este de acord cu comasarea Spitalului de Pediatrie cu Maternitatea din Ploieşti, s-a răzgândit în această privinţă. Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a afirmat astăzi, la finalul unei şedinţe publice privind soarta spitalelor, că o simulare făcută la nivelul CJ a arătat că, prin comasare, cheltuielile cu cele două spitale ar fi cu 63 de miliarde de lei vechi mai mari, anual, decât dacă ele îşi păstrează personalitatea juridică.
Ministerul Sănătăţii a propus ca patru spitale din judeţul Prahova să fie transformate în cămine de bătrâni şi alte şase să fie comasate cu alte unităţi sanitare.
Unităţile sanitare propuse de minister pentru reprofilare sunt: Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti, Preventoriul TBC de
De asemenea, Ministerul Sănătăţii a propus ca, Spitalul de Pediatrie şi Maternitatea Ploieşti să fie comasate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar Spitalul Movila să devină secţie exterioară a Spitalului municipal Schuller din Ploieşti.
Conform propunerilor ministerului, spitalului de psihiatrie Voila urma să devină secţie exterioară a Spitalului Municipal Câmpina, Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie Azuga ar fi trebuit comasat cu Spitalul Orăşenesc Sinaia şi Spitalului de Boli Pulmonare Breaza cu cel de Pneumoftiziologie de