Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Peste 50.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial vor beneficia, în perioada 2017 - 2021, de formare profesională prin proiectul CRED („Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți"), al cărui buget se ridică, potrivit Ministerului Educației, la 42 de milioane de euro.

 

Contractul de finanțare pentru derularea acestui proiect strategic a fost semnat de ministrul Educației, Liviu Pop, și cel al Fondurilor Europene, Marius Nica, obiectivul fiind "abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial". "Am rescris toate programele școlare pentru învățământul primar și gimnazial, este absolut necesară și formarea cadrelor didactice, fapt pentru care avem un proiect european aprobat. 55.000 de cadre didactice vor intra în formare. Dintre acestea, 15.000 din învățământul primar și 40.000 din învățământul gimnazial. (...) Este un proiect pe patru ani. Vom avea aproape 2.000 de formatori, experți străini, inclusiv din Finlanda — pentru că știm că acolo este un model de bună practică a învățământului. Un proiect de care sistemul de învățământ are mare nevoie", a declarat Liviu Pop, într-un interviu, anunțând că, în cazul profesorilor de liceu, un asemenea demers va fi posibil abia după finalizarea programelor pentru acest ciclu de învățământ.
Activitățile de formare se vor derula cu 2.750 grupe de profesori, în toate județele și în Capitală. Numărul total de ore de formare la nivel național este de 330.000, implicând aportul a 900 de formatori. Toți cei 55.000 de participanți la cursurile de formare vor primi o subvenție în cuantum de 600 de lei, iar suplimentar, pentru cadrele didactice generatoare de bune practici, vor fi acordate 150 de premii. De asemenea, vor fi elaborate 18 ghiduri metodologice care acoperă toate disciplinele prevăzute în noile planuri-cadru pentru învățământul primar și gimnazial, respectiv 7.200 de resurse educaționale deschise (RED) pentru toate disciplinele, care vor fi accesibile elevilor și cadrelor didactice atât în centrele de resurse educaționale deschise, cât și pe o platformă on-line de e-learning.
Pentru a asigura acoperire națională, CRED se va derula și prin parteneriate activ la nivel local, încheiate cu inspectoratele școlare județene din Bihor, Iași și București, respectiv cu Casele Corpului Didactic din Botoșani, Brașov, București, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman și Timiș.

Foto ilustrație

Back To Top