Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

cosma_dobreConstruirea drumului judeţean 236, proiectat să facă legătura între centura de est a Ploieştiului şi DN1 – zona Metro printr-un pasaj suprateran a fost blocată, după ce prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a atacat în contencios o hotărâre a Consiliului Judeţean prin care se făceau exproprieri pentru construirea drumului.

Prefectul susţine că hotărârea prin care s-au făcut exproprierile este nulă de drept, pentru că printre expropriaţi  se numără fiul şi fiica preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, iar Cosma a votat acea hotărâre, prin care copiii săi primesc bani de la Consiliul Judeţean, în schimbul terenului pe care îl deţineau.  În replică, şeful CJ, Mircea Cosma, acuză că acţiunea prefectului este una politică şi spune că va merge la şefii acestuia, mai exact la ministrul Administraţiei şi Internelor şi la primul ministru Emil Boc.

Acuzaţiile prefectului


Prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că vineri a deschis, la Tribunalul Prahova, o acţiune în contencios administrativ prin care solicită instanţei de judecată să constate  nulitatea parţială de drept o unei hotărâri adoptate în aprilie 2009 de către Consiliul Judeţean Prahova, hotărâre prin care se aprobă exproprierea unui număr de 65 de proprietari de terenuri situate în localităţile Blejoi şi Păuleşti, pentru construirea unui DJ 236, care face legătura între centura de est a municipiului Ploieşti şi drumul naţional 1, drum judeţean care ar urma să fie construit în baza unui proiect prin care sunt accesate fonduri europene.

Prefectul Adrian Dobre a cerut instanţei să constate nulitatea acestei hotărâri întrucât printre cei 65 de expropriaţi – persoane fizice sau societăţi comerciale – se numără fiul şi fiica preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Cei doi au fost expropriaţi de o suprafaţă de teren de 529 de metri pătraţi, dintr-un teren în suprafaţă totală de 5 902 metri pătraţi, pe care o cumpăraseră cu trei ani înainte, în anul 2006.

Conform prefectului de Prahova, copiii preşedintelui Consiliului Judeţean au primit, în urma exproprierii, aproximativ 40 000 de lei pentru suprafaţa expropriată şi trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Prahova.  „Faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a votat o hotărâre în care are un interes patrimonial direct face ca acel act administrativ să fie nul de drept”, a afirmat prefectul Adrian Dobre.

Întrebat cum a fost posibil ca această hotărâre să primească viza de legalitate din partea Prefecturii Prahova în momentul în care a fost adoptată, Adrian Dobre a spus că la acel moment el nu deţinea funcţia de prefect al judeţului Prahova, în fruntea prefecturii aflându-se la acel moment, Radu Oprea, în prezent unul dintre liderii PSD Prahova şi fost candidat al acestui partid într-un colegiu de deputat din Prahova.

Dobre a mai spus că Prefectura Prahova va înştiinţa Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Agenţia de Dezvoltare Regională Călăraşi asupra acestei situaţii şi că, în calitate de prefect, nu îşi doreşte ca acest drum să fie construit din fonduri europene iar ulterior statul român să dea înapoi fondurile accesate.

Răspunsul preşedintelui Consiliului Judeţean


Replica preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, nu s-a lăsat aşteptată. Cosma spune că, în opinia sa, acţiunile prefectului Adrian Dobre sunt „gesturi politice”.

Şeful Consiliului Judeţean a spus că nu el a luat hotărârea de expropriere a celor 65 de proprietari şi că hotărârea prin care se aprobă traseul drumului judeţean a fost adoptată în anul 2007. La acel moment  funcţia de preşedinte al CJ Prahova era deţinută de actualul deputat PDL Florin Anghel.

Preşedintele CJ Prahova a mai spus că pe data de 20 aprilie ar fi trebuit semnat contractul şi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea drumului judeţean care ar urma să lege centura de est a Ploieştiului de DN 1.

În plus, Mircea Cosma a mai spus că se va adresa ministrului administraţiei şi internelor şi primului ministru, cărora le va prezenta acţiunile prefectului de Prahova. Mai mult, şeful Consiliului Judeţean spune că nu este exclus ca Uniunea Europeană, care suportă 8 milioane de euro din totalul de 10 milioane, cât valorează proiectul prin care se construieşte acest drum judeţean, să aplice penalităţi autorităţilor române pentru faptul că, odată atacată în instanţă hotărârea privind exproprierile, termenele din proiect nu vor mai fi respectate.

Reacţiile consilierilor judeţeni


Mircea Cosma a afirmat că  mai mulţi consilieri judeţeni ai PDL, împreună cu consilierul judeţean Adrian Moroianu, exclus din PSD, au propus un proiect care prevede constituirea unei comisii „de analiză şi verificare a modului în care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a votat şi a dus la îndeplinire” hotărârea prin care s-au făcut exproprierile pentru construirea drumului judeţean dintre centura de est a Ploieştiului şi DN 1.

Potrivit lui Cosma, acest proiect de hotărâre ar fi urmat să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei CJ Prahova programată pentru luni după amiază. Această şedinţă nu a mai avut loc întrucât consilierii judeţeni ai PSD şi PNL  nu s-au prezentat. „Grupurile de consilieri PSD şi PNL mi-au transmis că nu vin la această şedinţă pentru că nu vor să transfere circul mediatic de la Bucureşti în teritoriu, în detrimentul activităţii administrative” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Cine sunt expropriaţii


Consiliul Judeţean Prahova a plătit, în medie 27 – 28 de euro pentru fiecare metru pătrat expropriat pentru construirea drumului judeţean 236, a declarat Mircea Cosma. Printre cei 65 de expropriaţi se numără firme cunoscute, dar şi oameni de afaceri renumiţi nu doar în Prahova, ci la nivel naţional pentru averea lor fabuloasă.

Astfel, printre societăţile comerciale expropriate se numără Carrefour România, Eurial Invest, dealer de automobile Peugeot, Mobel Auto, dealer de automobile Skoda. De asemenea, oameni de afaceri cunoscuţi pentru averile lor estimate la câteva milioane de euro, se află pe lista cu expropriaţi.

Oamenii de afaceri câmpineni Mihai Anastasescu şi Mihai Tufan sunt şi ei pe lista celor expropriaţi. Din cei 57 985 de metri pătraţi situaţi în comuna Păuleşti, care au fost expropriaţi pentru construirea acestui drum, 23 612 metri pătraţi aparţin Emiliei şi lui Mihai Anastasescu, Petruţei şi lui Constantin Dănescu şi lui Mihai Tufan.

Cinci dintre cei 65 de expropriaţi au dat în judecată Consiliul Judeţean Prahova, nemulţumiţi de preţul de 27 – 28 de euro pe metrul pătrat plătit de autorităţi în urma evaluărilor. Legea spune că cei expropriaţi pentru lucrări de utilitate publică nu se pot opune exproprierii, însă pot contesta în instanţă preţul primit. Cei care au contestat în instanţă spun că, în momentul în care cumpărat terenurile la Blejoi şi Păuleşti, au plătit cu mult mai mult decât au primit în urma exproprierilor. (Daciana Ilie)

Back To Top