Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

ro alertAutoritățile au făcut încă un pas în vederea punerii în funcțiune a aplicației RO-ALERT, prin lansarea portalului dedicat, acolo unde utilizatorii telefoanelor mobile pot găsi date cu privire la modul de configurarea terminalelor, în funcție de model și operatorul de telefonie, pentru a putea primi mesajele de avertizare.

 

Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcțiune a aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență, arată reprezentanții DSU, care anunță că informarea populației privind funcționarea aplicației RO-ALERT este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional și național, care sunt programate în perioada următoare.

Noile teste vor începe luni, pe 17 septembrie, și se vor derula și în județul Prahova.

Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență. Astfel, în portalul informativ RO-ALERT au fost încărcate detalii despre modul de configurare a telefoanelor, dar și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări din partea utilizatorilor, inclusiv recomandări despre modul în care aceștia trebuie să acționeze în cazul producerii unui dezastru (fenomene meteo extreme, inundații etc.).

"Secțiunea «Configurare telefon» asigură informații complete despre modul de configurare a telefoanelor mobile în toate rețelele, astfel încât publicul să poată recepționa mesajul pe telefonul mobil de care dispune. Sistemul utilizează infrastructurile rețelelor operatorilor de comunicații mobile din România. Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.  Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone amenințate de situații de urgență și este particularizat în funcție de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon al utilizatorului.  Secțiunea «Întrebări frecvente» oferă răspunsuri la întrebări legate de sistemul RO-ALERT, acoperind detalii tehnice, reguli de comportament în cazul recepționării mesajelor de avertizare. În plus, portalul ro-alert.ro asigură conexiunea cu celelalte surse de informare puse la dispoziție de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență", explică reprezentanții DSU.

“Sistemul RO-ALERT va fi folosit doar pentru situaţiile extrem de grave, nu avem intenţia să folosim sistemul foarte frecvent pentru că atunci diminuăm interesul populaţiei. În plus devine foarte deranjant pentru că sunetul trimis de sistem atunci când se trimite un mesaj continuă să sune până se citeşte mesajul. Nu se opreşte sunetul. Dacă telefonul este pe silenţios, mesajul tot va veni cu sunet. Când vine mesajul înseamnă că este ceva grav. (...) Sunt două tipuri de avertizări, unele despre care ştim de ele despre ceva timp: ştim că vine o viitură peste două zile, de exemplu. (...) Dar avem şi anunţuri de la ANM că vine o furtună peste 20 de minute, şi atunci trimitem un mesaj. (...)Dacă vorbim de cutremur, nu vom da alerte înainte de cutremur. (....) Pentru a nu induce panica, pentru că ştim că nu avem pregătirea necesară la nivelul populaţiei ca să reacţioneze cu calm, plus că nu ştim cât câştigă. Riscul să dai un mesaj cu 20 de secunde înainte cuiva care se află la etajul zece este mare ca să-l prindă pe scara blocului”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la conferinţa de lansare a portalului.

Potrivit acestuia, configurarea telefoanelor IOS va fi posibilă începând cu luna decembrie. "Unele telefoane deja au efectuat configurarea automată prin trimiterea unui update la telefon. Pentru alte terminale, va trebui ca oamenii să intre pe site şi să vadă cum pot face configurarea în funcţie de modelul telefonului. (...) Dacă telefonul este închis, este singurul moment în care nu se primeşte mesajul. Dar dacă deschizi telefonul, iar alerta este încă activă şi este în perioada inclusă, atunci când se deschide telefonul, mesajul poate fi primit”, a explicat Raed Arafat.

În perioada 17-27 septembrie va avea loc testarea naţională a sistemului de avertizare telefonic RO-ALERT, iar populația a fost rugată să-și configureze telefoanele pentru a primi mesajele în cadrul testărilor din următoarele zile. Acestea nu sunt SMS-uri și nu sunt transmise către numărul de telefon, ci ca niște unde radio ce vor fi recepționate de terminalele din zona vizată de avertizare.

Sistemul RO-ALERT este implementat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Back To Top